GORAN Petrović Peta (48), visokopozicionirani član čuvene kruševačke kriminalne Jotkine grupe, ubijen je u četvrtak iz automatskog oružja u teretani "HG fitnes" u suterenu hotela "Golf". Na njega je oko 8.30 zasada nepoznati izvršilac sa fantomkom, ispalio nekoliko rafala, a prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", pogodio ga je šest puta i to u grudi i u glavu. Petrović se stropoštao u hodniku kod samog ulaza u trenažni prostor, koji, inače ima dva ulaza.

- Svakog dana je dolazio da trenira, to mu je bila rutina i tako je bilo i u četvrtak ujutro - priča izvor "Novosti". - Došao je na trening BMV-om paraćinskih tablica, parkirao ga je kod hotela i otišao da vežba.

Prema saznanjima "Novosti", na licu mesta nađeno je više od 15 čaura. Povrede su bile stravične. Petroviću su probali odmah i u hotelu da pomognu, pokušavajući da mu izvuku jezik, ali nije mu bilo spasa...

- Žrtva je u teretani bila sa trenerom, koji na sreću nije povređen - kaže naš sagovornik. - I gosti poznatog hotela već su napustili sobe. Sa recepcije su pozvali Hitnu pomoć i policiju. Jasno je da mu nije bilo spasa, jer je već izgubio dosta krvi i počeo je da tamni u licu.

I lekari su pokušali da pomognu, ali mogli su samo da konstatuju smrt. Očekuje se da više detalja daju snimci sa sigurnosnih kamera kojima je pokriven hotel, ali i sa okolnih kompleksa. Stanari ulice navode da nisu uopšte čuli pucnje, kao i da su shvatili kakva se drama odigrala u suterenu hotela tek kada je došao veliki broj policijskih vozila i sanitet Hitne pomoći.

- U ovom trenutku možemo samo da potvrdimo identitet poginulog. Pretpostavljamo da je bio jedan izvršilac, te da je jedno oružje upotrebljeno, ali više detalja znaćemo u toku istrage - napominje za "Novosti" Miodrag Surla, viši javni tužilac, dodajući da će se više znati i nakon obdukcije.

Kruševačka policija je saopštila samo da je Peta ubijen hicima iz vatrenog oružja, kao i da je na njega zasada nepoznato lice ispalilo više hitaca u predelu tela nanevši mu telesne povrede opasne po život.

- Pripadnici PU u Kruševcu intenzivno tragaju za napadačem i rade na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi s ovim događajem - navode u policiji.

Nadležni su satima rekonstruisali ubistvo proveravajući oba ulaza u teretanu do koje se može doći putem glavnog ulaza sa ulice, ali i preko recepcije. Ispitivali su se i tragovi oko hotela, jer se sumnjalo da je za bekstvo iskorišćena manje poznata "ruta" - livada koja vodi do reke Rasine.

PROFESIONALNO SMAKNUĆE

PRE godinu dana ubijen je poznati vođa kruševačkog podzemlja Goran Obradović Suša. Stradao je u ulici Trg Kosturnice ispred zgrade 16 b gde je i živeo. Na njega je takođe ispaljeno više hitaca, posle čega je i "overen" u potiljak. I Suša je 2003. godine privođen kada i Jotkina grupa. Obradovićevo ubistvo još uvek nije razrešeno.

Iako je od 1996. do 1999. godine Kruševac važio za "ratište", po broju obračuna osoba sa kriminalom prošlošću, poslednjih godina takvih likvidacija, osim u Sušinom slučaju, nije bilo. Otuda su Kruševljani uznemireni poslednjim razvojem događaja i Petinim ubistvom, koje "miriše" na profesionalno smaknuće.

Kako saznajemo, Goran Petrović Peta nije po izlasku iz zatvora pre nepune tri godine imao nijednu krivičnu prijavu. Po puštanju na slobodu nakon izdržavanja kazne zbog reketiranja, u okviru Jotkine grupe, po Kruševcu se nezvanično pričalo da se Peta povukao i da vodi mirniji život. Ono po čemu je bio upamćen ticalo se perioda pre akcije "Sablja", kada je uhapšen i kasnije pred Specijalnim sudom osuđen na 11 godina zatvorske kazne, ali i po ranijim osudama koje ga nisu mimoilazile ni u mlađim danima. Petrović je važio za Jotkinog čoveka od poverenja, bliskog saradnika i dobrog prijatelja.

Još uvek nisu poznati dan i vreme sahrane.