Tužilaštvo: Odbačena krivična prijava protiv Kokana Mladenovića

Tanjug

16. 09. 2015. u 14:42

Više javno tužilaštvo odbacilo je danas kao neosnovanu krivičnu prijavu protiv reditelja koju je protiv njega podneo predsednik Nezavisnog sindikata kulture i umetnosti Srbije Zoran Đuričić

Тужилаштво: Одбачена кривична пријава против Кокана Младеновића

Kokan Mladenović

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je danas kao neosnovanu krivičnu prijavu protiv reditelja Kokana Mladenovića koju je protiv njega podneo predsednik Nezavisnog sindikata kulture i umetnosti Srbije Zoran Đuričić.

Prijave je odbačena nakon što je Mladenović juče po nalogu Višeg tužilaštva za provere navoda prijave, saslušan u beogradskoj policiji.

Komentarišući trend podnošenja krivičnih prijava protiv javnih ličnosti zbog iznošenja stavova u medijima, ministar pravde Nikola Selaković rekao je da svaki građanin ima pravo da podnese krivičnu prijavu policiji i tužilaštvu, a da su ti organi dužni da po prijavama postupaju u skladu sa zakonima naše države.

"U ovom konkretnom slučaju Maldenovića, obavešten sam od strane Višeg tužioca u Beogradu da je krivična prijava odbačena", rekao Selaković Tanjugu.

Prema njegovim rečima, na organima je da rade svoj posao u skladu sa delokrugom svojih nadležnosti.

On je istakao da je sloboda mišljenja zagarantovana svakom pa i javnim ličnostima, a ako se neko sa tim ne slaže on to može da osporava na ovaj način.

Selaković je napoemnuo da je bitno da drzavni organi svoj posao rade dobro.

"To nije ni prva ni poslednja krivična prijava po kojoj je postupano, a kao što vidite odbačena je. Milim da razloga za nervozu ili manipulisanje samom činjenicom da je pritiv nekaga podneta krivicna prijava zaista nema", naglasio je Selaković

Krivična prijava protiv Mladenovića dostavljana Višem tužilaštvu od 18. avgusta je bila u policiji radi prikuljanja potrebnih obaveštenja.

Krivična prijava je bila podneta zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Početkom juna Mladenović je dao intervju koji je objavljen pod naslovom: "Ovoliko zlo mora biti ugušeno u krvi, devedesete su došle na naplatu", a koji je na jednoj preš konferenciji prokomentarisao i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara premijer je rekao da je sramota da radnici iz kulture koriste takve reči, te da je sramota blaga reč kojom bi to opisao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

boki

16.09.2015. 15:02

Pozdravljam odluku tuzilastva da odbaci tuzbu i da dokaze da nismo toliko nisko pali da zbog javno izgovorene reci treba zatvarati ljude .I srdacan pozdrav za Kokana Mladenovica jednog izvrsnog reditelja .

olivera

16.09.2015. 16:40

Da je kojim slucajem podignuta optuznica onda bi gospoda iz vlasti kazala da je to pobeda demokratije bla, bla, bla, ovako, kazace eto vidite da je sudstvo i tuzilastvo nezavisno.

Ahm

16.09.2015. 18:15

Tuzakati coveka jer vam je predocio istinu i upozorio gde vodite drzavu je smesno.Trebalo bi da ga nagradite,supljeglavi sns sektasi.

Jovan

16.09.2015. 18:26

Nije problem u gospodinu Mladenoviću, intelektualcu i reditelju. Optužiti čoveka bez dokaza je bruja i sramota društva i njegovih institucija