Izboden srpski mladić u Klokotu

Tanjug

05. 09. 2015. u 20:44

Srpskog mladića Miloša Stevića danas je nožem ranilo nekoliko osoba albanske nacionalnosti u Klokotu, na Kosovu i Metohiji

Избоден српски младић у Клокоту

Srpskog mladića Miloša Stevića danas je nožem ranilo nekoliko osoba albanske nacionalnosti u Klokotu, na Kosovu i Metohiji, javio je RTS.

Stević je zbrinut u bolnici i njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno.

Policija je saopštila da je započela istragu o ovom napadu.

Miloša Stevića u bolnici su obišli srpski predstavnici u kosovskoj vladi i zatražili što hitnije rasvetljavanje ovog slučaja.

"Danas je napadnut još jedan mlad čovek i ugrožen još jedan život. Ja se, pre svega, nadam da će se oporavak ovog mladog momka što pre završiti i da će se vrati potpuno zdrav svojoj porodici", ističe Branimir Stojanović potpredsednik kosovske vlade.

Lekar Bratislav Lazić kazao je da se radilo o ekstenzivnim, životno ugrožavajućim povredama unutrašnjih organa kao i da se Stević trenutno nalazi na odeljenju intenzivne nege.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je napad na Stevića i zatražio hitno rasvetljavanje okolnosti pod kojima se napad dogodio kao i pronalaženje odgovornih za napad.

"Zbog napada na jedan mladi život i činjenice da ovakvi incidenti izazivaju strah i nespokoj u srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji, neophodno je da policija bez odlaganja rasvetli sve okolnosti i pronađe odgovorne", naveo je Đurić u saopštenju dostavljenom medijima.

Ćurić je dodao i da albanska politička javnost na Kosovu i Metohiji mora da počne da dosledno i kontinuirano osuđuje sve napade na pripadnike srpske zajednice, kako bi bili obeshrabreni potencijalni vinovnici svih budućih incidenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Stefan

05.09.2015. 21:35

Dajte bre trazite da se Srpske zajednice cuvaju 24/7 od strane ``kosovske policije``! Znaci na izlazu i ulazu u Srpsko mesto policija.

Miodrag

05.09.2015. 22:47

U ovim mesovitim sredinama Srbi vec 16 godina neznaju sta je normalan zivot. A neko ih kritikuje sto prodaju, pa ja bi prodao istog momenta da mi svaki dan bude cimanje sta i kao ce da me ceka, da mi zivot prolazi u strahu, da jedini izlazak vodi preko 15 km u drugo selo. Uzas. Zaboravili smo nase ljude, a gradimo puteve do Albanije.

Blanka

06.09.2015. 04:51

Dokle ce drzava ravnodusno da se odnosi prema ovakvim dogadjajima? Zar je bas nije sramota da ravnodusno gleda kako zlocinci ubijaju srpsku decu i omladinu!?Na Kosovu i Metohiji mora svaki Srbin da ima zastitu Srbije bez obzira na trenutnu politicku situaciju.Tako barem rade drzave kojima je stalo do svog naroda.