U CENTRU Kraljeva, u kafiću "Kvatro" oko 15.15 Predrag Pavić (72), iz okoline Čačka, hicem iz pištolja ubio je konobaricu Ivanu Ilić (24) iz sela Katrga. Nesrećna devojka ostala je na mestu mrtva. Prema nezvaničnim saznanjima, motiv strašnog zločina je novac koji je Ivana dugovala Paviću sa kojim je, navodno, bila u ljubavnoj vezi.

Posle zločina ubica je seo u svoj BMV i pokušao da pobegne. Međutim, policija ga je ubrzo locirala i zaustavila u selu Mrčajevci, gde je i uhapšen. Pronađen je i pištolj kojim je usmrtio devojku. Ubici je određeno zadržavanje do 48 sati, a po isteku će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Prema prvim rezultatima istrage, Predrag Pavić (72) je u devojku ispalio dva hica iz pištolja "tetejac 7.62". Od teških prostrelnih rana grudi, Ivana je na mestu preminula.

- U kafiću smo pronašli dve čaure, a kod osumnjičenog prilikom hapšenja pištolj "tetejac 7.62" iz kojeg su hici, najverovatnije, ispaljeni - rekao nam je Miloš Bzenić, viši javni tužilac u Kraljevu koji je obavio uviđaj. - Više od toga u interesu istrage ne mogu da saopštim.

KOMŠIJE U ŠOKU Kafić "Kvatro" u kojem se dogodilo ubistvo nalazi se u sklopu stambene zgrade u Obilićevoj ulici. Iako, kako kažu, nisu poznavali Ivanu, komšije su u ponedeljak sa nevericom primile vest o tome šta se dogodilo u njihovoj zgradi.
- Začula su se dva pucnja, ali sam ja najpre pomislio da je na nekom kamionu pukla guma. Ne mogu ni da zamislim šta je razlog, ali je strašno ovo što se dogodilo - rekao nam je jedan od komšija.

Konobarica kafića u kojem je Pavić sedeo pre zločina, kaže da je ubica mirno sedeo i pio sok:

- Kada je završio piće, prešao je ulicu i razgovarao mobilnim telefonom. Bila sam za šankom kada su odjeknuli pucnji. Izašla sam napolje i videla Pavića kako odlazi svojim automobilom. Šta se dogodilo u "Kvatru" zaista ne znam. Ivanu sam površno poznavala.

O motivima ovog svirepog zločina koji je potresao Kraljevčane, gradom na Ibru već kruže razne verzije. Kako smo saznali od izvora bliskih istrazi, Ivana je bila u ljubavnoj vezi sa Pavićem. Predrag joj je navodno pozajmljivao novac, a kada je odlučila da prekine kontakte sa njim, on je tražio da mu vrati dug. Kako je ona to već neko vreme odbijala da učini, Pavić je na kraju i počinio ovaj stravičan zločin.


NIJE PRAVIO PROBLEME

Vlasnik kafića "Kvatro" Miloljub Popadić u trenutku kada se desilo ubistvo nije bio u svom lokalu, već je stigao gotovo istovremeno sa policijom.

- Zaista ne znam šta se dogodilo. U lokalu sam bio do 14.30, potom sam otišao da završavam neke poslove u gradu - rekao nam je Popadić.

- Znam da su se Ivana i Pavić poznavali jer su, valjda, iz istog sela. On je ponekad navraćao u kafić, ali nije pravio probleme. Ivana je zaista bila dobra devojka.