NEDELjKO Đukić (21), jedan od dvojice braće iz Austrije koji su teško povređeni u sudaru šlepera i automobila na naplatnoj rampi kod motela "Nais", i dalje je u teškom stanju i lekari se bore za njegov život. Njegov osamnaestogodišnji brat Neven uskoro bi trebalo da bude otpušten iz bolnice, jer je znatno lakše povređen.

Zbog prevelikog rizika, lekari su odustali od Đukićevog transporta avionom na austrijsku kliniku AKH. Iako je pre dva dana medicinski avion iz Minhena sleteo na niški aerodrom "Car Konstantin", koji je povređenog Nedeljka uz sve mere opreza trebalo da prebaci na bečku kliniku, posle kraćeg vremena odleteo je prazan.

- Povređeni mladić je zadobio teške povrede od kojih je dominantna ona na plućima, koja mu onemogućava samostalno disanje, tako da bi svaki pokušaj transporta sa naše klinike mogao da ga usmrti - izjavio je za "Novosti" dr Dragan Milić, direktor niške Kardiovaskularne hirurgije. - Kolege sa austrijske klinike složile su se, nažalost, da bi to bilo veoma rizično za povređenog momka. Mi se maksimlano trudimo da ga što pre skinemo sa aparata, iako je pretrpeo katastrofalno teške povrede, čak su pomislili da je mrtav, dok ga naše kolege sa anestezije nisu vratile u život.