Terzić prvi na saslušanju

E. V. N.

05. 08. 2015. u 13:31

Терзић први на саслушању

Zvezdan Terzić

UKP spremio pozive direktoru FK Crvena Zvezda i igračima OFK Beograda. Svi će, za početak, davati izjave samo u svojstvu građana

DIREKTOR FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić i igrači OFK Beograda biće prvi saslušani u policiji zbog sumnje da je utakmica između crveno-belih i "romantičara" koja se igrala 17. jula ove godine bila nameštena. Operativci kriminalističke policije napravili su plan rada kako bi detaljno prikupili sva obaveštenja koja je od njih zatražilo Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, saznaju "Novosti".

UKP je spremio pozive, ali još nije poznat tačan datum kada će biti obavljeni prvi razgovori. Kako nezvanično saznajemo, svi će, za početak, biti saslušani u svojstvu građana. Posebno će biti ispitana tačnost informacije, koja se pojavila u javnosti, da je Zvezdan Terzić, kome se navodno nije svideo rezultat na poluvremenu (vodili su "romantičari" sa 2:0), uleteo u svlačionicu OFK uz povike: "Šta ste se rastrčali". Meč je završen pobedom crveno-belih sa zapanjujućih 6:2.

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu prijavu je protiv N. N. osoba podneo Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije "Transparentnost". Ona je prosleđena Prvom tužilaštvu, kao i prijava da postoji sumnja da je "ugovoren ishod utakmice između Crvene zvezde i OFK Beograda". U drugoj prijavi naglašavaju se i citiraju izjave Zvezdana Terzića, na konferenciji za novinare posle sporne utakmice. Predloženo je da se on ispita kao ključni svedok.

PRIJAVA PROSLEĐENA INTERPOLU

U PRIJAVI upućenoj tužilaštvu, a koja je prosleđena i policiji, stoji i to da je tokom poluvremena "bilo poseta svlačionici OFK Beograda od strane pojedinih lica", čiji se identitet zbog istrage još krije. Identičnu prijavu, ovaj Savet je uputio i Interpolu, kako bi se proverilo da ceo slučaj nije povezan sa međunarodnim grupama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Vlada

06.08.2015. 01:04

Sve na poligraf lazi. Svi znamo ko je ulazio u svlacionicu OFK Bgd-a,Terzic,Rajo Bozovic i Terzicev rodjeni brat koji je urlao na igrace i vikao:,,STA STE SE RASTRCALI !!!!!!"