VELIMIR Vukić (49) iz Novog Sada, osuđen je u petak u Višem sudu u Novom Sadu na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva bivše supruge Zdenke Sljuka (40), 13. decembra prošle godine. Po optužnici, on je u iznajmljenom stanu u Ulici Kornelija Stankovića 39 u Novom Sadu, dok se Zdenka oblačila i bila mu okrenuta leđima, prišao joj i udavio je kablom.

Vukić, koji je na glavnom pretresu započetom i završenom u petak priznao da je ubio suprugu i majku njihovo dvoje dece, ističući da se kaje, spuštene glave, zagledan u pod sudnice, saslušao je presudu, ne prozborivši ni reč.

Obrazlažući odluku, predsednik krivičnog veća sudija Borivoj Pap, kazao je da za sud nije bilo ništa sporno, jer postoje materijalni dokazi, a u obdukcionom nalazu je navedeno da je okrivljeni, kablom za internet zadavio ženu.

U završnoj reči pre nego što će biti objavljena kazna, zamenik višeg javnog tužioca Milorad Trošić je, ističući da smatra da je dokazano da je Vukić počinio delo za koje je optužen, rekao da se kao otežavajuća okolnost prilikom odmeravanja kazne, uzme u obzir činjenice da je dvoje dece ostalo bez majke.

Vukić (sa lisicama) suprugu Zdenku ubio 13. decembra 2014.

- Iz iskaza svedoka, sestre ubijene žene, Vukić je duže psihički maltretirao i zlostavljao suprugu - rekao je zamenik VJT Trošić.

DVA PUTA OSUĐIVAN

VUKIĆ je, kako je u petak rečeno, dva puta ranije pravosnažno osuđivan. Jednom zbog krađe struje, a drugi put zbog falsifikovanja isprava. Zamenik tužioca je, navodeći ovaj podatak, rekao da se to uzme kao otežavajuća okolnost.