Svekar i svekrva Slađane Vrhovac, koja se udavila spasavajući sina: Kao da je slutila da će joj život biti prekratak

N. Đurić

02. 06. 2015. u 08:46

Gostimir i Lela Vrhovac iz Prnjavora: Bila najbolja i najplemenitija osoba koju smo poznavali.Strašno je što su njeni sinovi Sergej i Mihajlo izgubili takvu majku heroja

Свекар и свекрва Слађане Врховац, која се удавила спасавајући сина: Као да је слутила да ће јој живот бити прекратак

Slađana i Damir sa sinovima

SAMO je uspeo da kaže “mama”, i nastao je tajac. A onda je dugo plakao. Tek posle više minuta jecajući je nekako uspeo da mi saopšti “naše Slađane više nema”. “Ugušila se u bazenu spasavajući našeg sina!...”, bilo je sve što je sin Damir (35) nekako uspeo da izusti, pre nego što je ispustio slušalicu.

Ovim rečima, vidno pogođena bolom zbog gubitka snahe Slađane, Lela Vrhovac (64) iz Prnjavora u ponedeljak nam je prepričala telefonski razgovor sa sinom Damirom, koji joj je saopštio tragičnu vest iz Austrije. Reč je o tragičnom heroju majci, tridesettrogodišnjoj Prnjavorčanki Slađani Vrhovac, koja se udavila na bazenu u Inzbruku pokušavajući da spasi sedmogodišnjeg sina Mihajla koji je odjednom potonuo.

Prema za sada dostupnim informacijama, deca su odmah skočili u vodu. Odjednom je, međutim, sedmogodišnji dečak počeo da se davi. Kada je krenuo da tone majka je odmah pojurila da ga spasi. Bez razmišljanja je skočila u bazen i zaronila da izvuče dete. Nažalost, više nije isplivala na površinu. Tada su deca počela da vrište i dozivaju pomoć. Četiri spasioca su iz vode izvukli najpre dete, a zatim i nepomičnu majku. Svi pokušaji da je reanimiraju bili su bezuspešni. Preminula je u bolnici u Inzbruku, a prema nalazu lekara, imala je srčani udar. U vreme tragedije suprug Damir je bio na poslu.

Mnogi su i u ponedeljak posećivali kuću u Ulici Stefana Nemanje broj 5, izjavljujući Damirovim roditeljima saučešće.

- Slađana je bila najbolja i najplemenitija osoba koju smo poznavali. To je potvrdio i ovaj tragični događaj, kada je žrtvujući svoj život pokušala da spasi svog i našeg Mihajla. Bukvalno je živela 100 na sat, kao da je slutila da će joj život biti prekratak. Strašno je što su njeni sinovi Sergej i Mihajlo izgubili takvu majku heroja - kažu Damirovi roditelji, Gostimir i Lela.

SAHRANA U UTORAK

POVODOM tragične smrti Slađane Vrhovac, koja će biti sahranjena u utorak na crkvenom groblju u Sefeldu, oglasio se i Verner Fišer, gradonačelnik Sefelda, koji je rekao da je njena smrt sve pogodila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije