U Klinavcu napadnut Srbin povratnik

Tanjug

04. 05. 2015. u 17:56

U povratničkom selu Klinavac, u opštini Klina, na Kosovu i Metohiji napadnut je sedamdesetogodišnji Vuleta Voštić i tom prilikom mu je ukraden telefon i novac

У Клинавцу нападнут Србин повратник

Selo Klinavac

KLINA - U povratničkom selu Klinavac, u opštini Klina, na Kosovu i Metohiji napadnut je sedamdesetogodišnji Vuleta Voštić i tom prilikom mu je ukraden telefon i novac, saopštilo je Ministarstvo za povratak i zajednice samoproklamovanog Kosova.

Ministar za povratak i zajednice Dalibor Jeftić je, reagujući posle napada na Voštića, istakao da taj napad zabrinjava i da je očigledna posledica nekažnjavanja odgovornih za prethodne napade na povratnike u tom kraju.

"Napadi na povratnike i njihovu imovinu ne idu u korist nikome, jer svi mi težimo ka izgradnji međusobnog poverenja i društva koje će nesmetano ići napred", ocenio je Jevtić, osuđujući napad.

On je naveo da napadi na povratnike i njihovu imovinu u Klini moraju prestati, jer samo na taj način može da se nesmetano radi na procesu povratka, a povratnike podstaći da se vraćaju na svoja imanja.

"Napadi će prestati kada se vinovnici tih napada budu pronašli i u skladu sa zakonom kaznili i zato još jednom apelujem da se počinioci ovog i predhodnih napada pronađu i adekvatno kazne. Pozivam nadležne institucije da zaštite povratnike, građane Kosova", istakao je Jeftić.

U selima opštine Klina u kojima žive povratnici, poslednjih dana desilo se nekoliko napada, navodi RTK.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije