BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su francuski pasoši troje uhapšenih zbog otmice dvogodišnje devojčice u naselju Braće Jerković pravi, nisu falsifikovani, a da imaju potvrdu francuske policije da se radi o osobama koje su poznate po krivičnim delima.

Nastavljamo istragu, u saradnji sa francuskom policijom, nemamo još detalje, kriminalistička istraga će trajati i čitave noći i sutra, rekao je Stefanović u gostovanju u Dnevniku Radiotelevizije Srbije.

On je dodao da se još ne zna zašto je oteta baš ta devojčica, kao i da nije poznato kuda su se uputili otmičari, svo troje francuski državljani, i da će to biti predmet dalje istrage.

Očigledno je da su krenuli najkraćim putem da napuste Srbiju, rekao je Stefanović, i objasnio da je policija, odmah po dojavi otmice, zatvorila sve izlaze sa autoputeva, kao i granicu, da nijedno vozilo u kojem je dete ne može da prođe.

U dečjem pasošu koji je pronađen kod uhapšenih, dodao je on, nalazila se slika malog deteta, koje liči na otetu devojčicu, ali još se ne zna da li je to njena fotografija, što će se utvrditi kada se od francuske policije dobije informacija.

Stefanović je odao priznanje pripadnicima saobraćajne i granične policije koji su, kako je istakao, reagovali u sekundu, a saobraćajci su brzom reakcijom sprečili da otmičari bace dete preko ograde autoputa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je uhapsilo troje državljana Francuske zbog postojanja osnova sumnje da su danas u beogradskoj opštini Voždovac, u ulici Braće Jerković, oteli dvogodišnju devojčicu. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično trgovina ljudima uhapšeni su M. S. (46), S. A. G (50) i Š. E. K (26).

MAJKA POMOGLA POLICIJI

BEOGRAD,- Majka, danas otete dvogodišnje devojčice u beogradskom naselju Braće Jerković, prikom napada i otmice, zapazila je mnogo detalja koji su pomogli policiji da veoma brzo pronađu dete, izjavio je večeras načelnik Kriminalističke policije Beograda Dragan Kecman. Kecman je rekao večeras B92 da je u toku tužilačka istraga i da će zbog nje ostati bez odgovora pitanje o dečjem pasošu, o tome da li su otmičari hteli da bace dete preko ograde na autoputu i šta je policija sve pronašla u automobilu otmičara.

Kecman je potvrdio da otmičari govore strani jezik i da će u istragu biti uključen prevodilac, da će o svemu biti obaveštene strane ambasade i najavio da će o celom slučaju sutra govoriti ministar policije Nebojša Stefanović na konferenciji za novinare.