MARJAN Petkovski (24) iz Smederevske Palanke osuđen je u petak u Višem sudu u Beogradu na tri godine i četiri meseca zatvora zbog silovanja M. P. (24), kojoj je tom prilikom naneo teške telesne povrede. Odlukom suda, do pravosnažnosti presude biće u kućnom pritvoru.

Pripadnici Odeljenja za krvne i seksualne delikte uhapsili su ga 11. januara ,,prošle godine, nedelju dana pošto je napao devojku. Tada je saopšteno da ju je upoznao u jednom kafiću i pozvao da se neki drugi dan nađu i izađu na piće. Kada je pristala, odvezao ju je u pravcu naselja Leštane. Parkirao je automobil, a potom je, sve vreme joj preteći, silovao. Tokom silovanja nožem joj je nanosio posekotine po telu. Devojci je polomio dva kičmena pršljena, a zatim joj i ukrao mobilni telefon. U jednom trenutku uspela je da iskoristi njegovu nepažnju i pobegne iz automobila.

Petrovskom ovo nije prva optužba za bludne radnje. On je uhapšen i januara 2012. godine zbog sumnje da je obljubio maloletnicu, koju je upoznao preko "Fejsbuka". Na prevaru je odveo u svoj stan, gde ju je prisilio na oralni seks, koji je snimio mobilnim telefonom. Maloletnica je o onome što se desilo u stanu ćutala nekoliko dana i nije se poverila nikome, ali je Marijan uskoro ponovo pozvao insistirajući da opet dođe kod njega, preteći da će, ukoliko to ne uradi, snimak sa mobilnog telefona poslati njenim roditeljima i staviti na "Fejsbuk".

Zbog ovoga je, takođe pred Višim sudom u Beogradu osuđen na pet godina zatvora. Međutim, Apelacioni sud je ukinuo ovu presudu i naložio novo suđenje, kad je pušten iz pritvora.