ČUVENA srpska glumica Jelena Žigon (82) napadnuta u subotu oko 13 časova u svojoj porodičnoj kući na Topčiderskom brdu u Beogradu. Nepoznati muškarac sa fantomkom na glavi neprimetno je ušao u prizemlje kuće, nasrnuo je na glumicu i opljačkao je. Srećom, nije joj ugrozio život.

Prema nezvaničnim informacijama, razbojnik je Jelenu udario nekoliko puta, a potom ju je uhvatio za vrat govoreći joj da ne vrišti. Nije vikao, već je ledenim glasom tražio da mu preda zlato i nakit.

Ironija je da je kuća Žigonovih ostala bez svih vrednih stvari i antikviteta pre dve godine, kada su takođe bili na meti razbojnika. Nije poznato ko ih je tada opljačkao.

U gušanju tokom prepada Jelena Žigon je nezgodno pala i zadobila je lakše povrede. Razbojnik je na kraju uzeo njen pasoš, novčanik i malu svotu novca.

Reporterska ekipa "Novosti" zatekla je policiju na mestu uviđaja neposredno posle prepada. Jelena je bila na spratu svog doma. Videli smo kako izlazi na terasu sa telefonom na uhu vidno deprimirana. Nije bila voljna da priča sa novinarima.

PREPLAŠENA LEKARI Hitne pomoći potvrdili su da je Jelena Žigon zadobila lakše telesne povrede u vidu modrica po vratu i veliki broj po leđima. Kada su stigli, zatekli su je uznemirenu i uplašenu.

Od komšija čije su kuće i bašte pregledali policajaci tražeći tragove, saznali smo da je odmah pošto je došla sebi Jelena pozvala ćerku Ivanu, koja je sve vreme bila na spratu iznad. Ivana ništa nije čula, prenerazila se kada joj je majka opisala scenu.

Jelena Žigon je trošnog zdravlja. Susedi vele da je veoma teško podnela i prvu pljačku, doživela je veliki stres.


HUMANITARNI RADNIK

Jelena Žigon snima od 1953. godine ("Opštinsko dete") i od tada je ostvarila oko 60 velikih filmskih uloga. Poslednji put pred kamerama je bila prilikom rada na seriji "Ravna gora" 2014. godine. Iako su je uloge u "Žikinoj dinastiji" proslavile, najveće uloge ostvarila je u dramama.

Glumila je u brojnim koprodukcijama kod nas i u inostranstvu, a zajedno sa suprugom Stevom i ćerkom Ivanom učestvovala je u mnogim humanitarnim akcijama i programima namenjenim Srbima od Krajine, preko BiH do Kosmeta.