STRAVIČNO ubistvo nepokretne penzionerke Ljubinke Popadić (65), iz Rače, čije je telo sa dva zarivena noža u vratu otkriveno u njenom stanu, još je pod velom tajne, a kako „Novosti“ nezvanično saznaju, u rasvetljavanje ovog monstruoznog ubistva uključena je i posebna ekipa beogradske policije! Istraga je zasad usmerena u dva pravca - prvi je da je nemoćnu ženu neko ubio, misleći da ima dosta novca, a drugi da bi u zločin možda mogli biti umešani i pripadnici neke sekte.

Operativcima kragujevačke policije upravo zato priključila se i specijalizovana ekipa za tu oblast. Na pomisao da su „sektaši“ umešali prste u ubistvo, inicira jeziva „poruka“, s obzirom na to da se ovdašnji inspektori dosad nisu sretali sa slučajem u kom je neko dva noža ostavio u vratu žrtve.

- To je neubičajeno u slučajevima „klasičnog“ ubistva - navodi izvor našeg lista blizak istrazi. - Inače, u petak, na informativnom razgovoru bili su gotovo svi stanari zgrade u Karađorđevoj ulici, gde je do srede uveče živela ova žena. U toku je opsežna istraga, ali zasad niko nije osumnjičen za ubistvo.

Prema nezvaničnim navodima iz istrage, penzionerka je, najverovatnije poznavala ubicu ili više njih, koliko se u prvi mah mislilo da je bilo kobnog dana na prvom spratu zgrade. Na vratima njenog malenog stana u prizemlju zgrade u centru ove šumadijske varošice, nije bilo tragova obijanja, niti premetačine.


Zločin je, inače, u sredu po podne, otkrio poštar Dragan Mitrović, koji je došao da Ljubinki donese penziju. Vrata nisu bila zaključana, niti je bilo odgovora na njegovo kucanje i dozivanje penzionerke. Kada je ušao u stan, u sobi je video ženu kako leži na podu. Bila je pokrivena preko glave prostirkom. Mitrović je tada otrčao do komšija odakle su alarmirali policiju. Niko od suseda, međutim, nije ranije čuo ili video bilo šta sumnjivo. Kažu da je Ljubinka bila dobra žena, koja se hrabro nosila sa svojom bolešću. Iako nepokretna, nije želela da bilo kome bude na teretu.


IZ STANA ODNETO 800 EVRA

SNAJA ubijene penzionerke, Dragica Popadić, ispričala nam je da joj se Ljubinka žalila da je neko prošle godine ukrao ušteđevinu koju je skupljala za svoju sahranu. To, međutim, kako je rekla, nije prijavila policiji. U međuvremenu je bila uštedela oko 800 evra. Pretpostavlja se da je taj novac odnet iz stana.