STRAVIČAN zločin kod Zaječara! Čedomir Đurić (66) iz ovdašnjeg sela Salaš brutalno je ubio devojku Draganu Ćirić (18), zadavivši je i bacivši potom njeno telo u jezero Glogovičke reke.

Starac, koji je priznao zločin, bio je, kako je ispričao inspektorima koji su ga u sredu uveče uhapsili, zaljubljen u ovu učenicu Srednje ekonomske škole u Zaječaru, inače, svoju komšinicu. O kakvom jezivom zločinu je reč, govori i podatak da je ubica devojci pre nego što je udavio, sipao sonu kiselinu u usta!

Stručnjaci koji su radili obdukciju bili su zgroženi prizorom, pošto je ta supstanca bukvalno pojela unutrašnje organe devojke. Čedomir je, pošto su mu predočili rezultate obdukcije, priznao je da je Dragani sipao sonu kiselinu u usta, jer je bio iznerviran time što ga je ogrebala po licu dok ju je tukao u automobilu.

''Novosti'' saznaju da je ovaj zločin prekvalifikovan iz običnog u krivično delo teškog ubistva.

Policija je leš devojke, čiji je nestanak prijavljen 8. decembra, otkrila u četvrtak u zoru, u ataru sela Glogovica. Kako „Novosti“ saznaju, policija je u noći između srede i četvrtka saslušala nekoliko osumnjičenih, među kojima je bio i Đurić. Ubrzo je utvrđeno da je upravo on ubica, a u istrazi je ispričao da je u Draganu „bio zaljubljen, ali da je nije čak ni poljubio“. Zločin je, nezvanično saznajemo, počinio „jer je bio ljubomoran, videvši je da se viđa sa drugim momcima“.

- Đuriću je određen pritvor do 48 sati, a tačan način na koji je devojka ubijena biće poznat nakon obdukcije - rekao je Goran Tomić, načelnik Policijske uprave u Zaječaru. - Istraga o ovom slučaju još je u toku i više podataka do okončanja istrage ne možemo da saopštimo.

Čedomir Đurić

Po nezvaničnim saznanjima „Novosti“, tinejdžerka je 8. decembra izašla iz internata u Zaječaru, u kome živi, i pošla da se nađe sa prijateljicom. Ali, na putu u centru Zaječara presreo ju je Đurić i naterao da uđe sa njim u automobil.

Prema navodima iz istrage, Đurić, koji nije poznat policiji odranije, devojku je bukvalno ubacio u svoj auto i povezao je ka salašu.

- U toku vožnje on se posvađao sa devojkom, zaustavio je vozilo i počeo da je tuče, a zatim i davi. U jednom trenutku devojka je prestala da daje znake života - navodi naš izvor. - Đurić je tada Draganino telo odvezao do jezera u ataru sela Glogovica i bacio ga u vodu, gde je leš i pronađen.

Prema navodima naših sagovornika, uvidom u sigurnosne kamere postavljene po Zaječaru, ustanovljeno je da se Dragana videla sa Đurićem, koji je odmah nakon toga priveden na informativni razgovor u policijsku stanicu. U početku on je negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvom nesrećne devojke, ali je pritisnut dokazima priznao da je ona bila kod njega u automobilu.

Meštanin Salaša pokazuje mesto gde je otkriven leš tinejdžerke

Prema nezvaničnim informacijama, Đurić je, navodno, imao dogovor sa Draganom da ona brine o njemu i njegovoj supruzi u zamenu za nasledstvo. Đurić je, međutim, priznao da je devojku ubio zbog neuzvraćene ljubavi.

U selu Salaš meštani su zgroženi. Kažu da su često viđali Čedomira i Draganu, kao i da im je ona pomagala. U porodici ubijene devojke nisu imali snage da govore. Njen momak Milan Mitić (22) kaže da se poslednji put čuo sa Draganom u ponedeljak oko 13 časova, kada je završila sa školom.

- Kazala mi je da će malo da se odmori, pa da posle toga ide da ruča. Nakon toga poslala mi je jednu poruku u kojoj je pisalo: „Jedino moje, poljubac“. Posle toga joj se gubi svaki trag - govori potreseno Milan. - Uporno sam je zvao, ali bila je nedostupna. Oko 18 časova pozvala me je njena cimerka da me pita gde je Dragana. Odmah sam otišao kod njenih roditelja i svi zajedno smo otišli u Zaječar, gde smo u policiji i prijavili njen nestanak.

Inspektori su odmah krenuli u potragu. Najpre su mislili da je otišla kod neke drugarice, pa su ih sve pozvali, ali nijedna nije znala šta se, zapravo, događa sa njom. Nakon toga počela je opširna potraga, a uvidom u sigurnosne kamere zabeležen je trenutak kada se Đurić našao sa Draganom Ćirić u samom centru Zaječara. To je, nažalost, poslednji put da je tinejdžerka viđena.

STRAVIČNA UBISTVA TINEJDžERKI U 2014.

MESAR IZ SURČINA UBIO DEVOJČICU

NESTANAK petnaestogodišnje Tijane Jurić u noći između 25. i 26. jula ove godine podigao je celu Srbiju na noge. Drama je trajala punih 13 dana, ali je nažalost završena na najstrašniji način - devojčica je posle zlostavljanja brutalno ubijena. Policija je 7. avgusta uhapsila Dragana Đurića (34) iz Surčina, radnika u tamošnjoj mesari „Ambar“, osumnjičenog za ovaj monstruozni zločin. Đurić je tinejdžerku zadavio, a potom zakopao nagu pored regionalnog puta Bajmok - Sombor, između sela Svetozar Miletić i Čonoplja.

Tokom razgovora sa ubicom otkriveno je da je do susreta dvoje potpunih neznanaca došlo igrom slučajnosti. Tijana se posle ponoći vraćala sa drugom i drugaricom sa obližnjih sportskih terena u dom babe i dede, gde je provodila raspust. U jednom trenutku rekla im je da je zaboravila prijatelju da vrati duks i da će ponovo otići do obližnjeg sportskog centra „Rata“. Đurić je bio u svom crvenom „golfu“ kada je naišao na Tijanu. Udarcima je onesvestio devojčicu, a potom je tako bespomoćnu ubacio u auto.

Sa žrtvom se vozio oko tri kilometra i zaustavio se u ataru Bajmoka. Izvukao je iz automobila, a potom sa nje strgao odeću. Ona se u međuvremenu osvestila i počela da doziva u pomoć. Đurić je tada zadavio devojčicu, a njeno telo je zakopao u đubrištu pored nedovršene kuće.

MONSTRUM SILOVAO I ZAKOPAO UČENICU IZA KUĆE UŽASA

SAMO dva meseca nakon jezivog ubistva u Bajmoku otkriven je još jedan sličan zločin, podjednako monstruozan. Ovoga puta žrtva je bila Ivana Podraščić (14) iz Batajnice, koja je pronađena u dvorištu napuštene kuće na Petlovom brdu dva meseca od kada je prijavljen njen nestanak. Policija je potvrdila da je devojčica silovana, ubijena motikom, a zatim zakopana. Inspektori su 2. oktobra ove godine uhapsili Darka Kostića (39) iz Beograda, koji je ranije osuđivan za ubistvo, razbojništva, oružane pljačke i nekoliko silovanja.

Monstruozno ubistvo dogodilo se 31. jula u straćari u Ulici 11. krajiške divizije na Petlovom brdu, u beogradskoj opštini Rakovica. Ubica je Ivanu zakopao kraj obližnje rečice, a telo je pronađeno nekoliko dana kasnije, umotano u sunđer. Klupko zločina počelo je da se odmotava 29. septembra, kada je dvadesetdvogodišnja devojka prijavila policiji da je u istoj napuštenoj kući mučena i silovana. Ona je srećom uspela da se otrgne od nasilnika i pobegne. Zahvaljujući toj dojavi, forenzičari su započeli detaljnu pretraga terena. Usled obilnih kiša koje su tih dana padale, voda je sprala zemlju i otkrila leš u poodmakloj fazi raspadanja na placu nedaleko od kuće strave.

(N. M. N.)