Slučaj „Taton“ ponovo na sudu, novi svedok spreman da govori!

N. B.

utorak, 02. 12. 2014. u 20:30

Случај „Татон“ поново на суду, нови сведок спреман да говори!
Apelacioni sud uskoro o žalbama branilaca trojice okrivljenih za ubistvo navijača

SLUČAJ "Taton" i posle tri godine otkako je presuda protiv četrnaestoro okrivljenih pravosnažna i dalje je sudski aktuelan. Viši sud u Beogradu po četvrti put je krajem oktobra odbio zahteve branilaca trojice okrivljenih za obnavljanje krivičnog postupka, pošto je prethodno Apelacioni sud u tri navrata, odlučujući po žalbama istih advokata, izdavao naredbu Višem sudu da ponovo razmatra zahteve. Branioci su ponovo uložili žalbu i sada se čeka novi odgovor Apelacije.

Viši sud je u poslednjoj odluci naveo da ispitivanje predloženih svedoka kao i izvođenje određenih dokaza ne predstavlja nove činjenice i dokaze koji mogu dovesti do odbijanja optužbe ili oslobađanja osuđenog od optužbe ili do njegove osude po blažem krivičnom zakonu.

U međuvremenu, preko medija se oglasio još jedan, novi svedok, Slobodan Čenić, koji se trenutno nalazi u Švedskoj. On je, kako je u jednom dnevnom listu objavljeno, kazao da je Taton "nastradao nesrećnim slučajem", kao i da je "lično video kako navijač Tuluza propada u podzemnu garažu na Obilićevom vencu, bežeći od napada grupe navijača Partizana".

Čenić, međutim, u ponedeljak nije želeo da nam objasni šta je tačno video kobnog poslepodneva.

- Ne želim o tome da pričam, ne želim nikakvu popularnost, jedini kojima ću nešto reći su nadležni iz policije i pravosuđa, ako me budu pozvali - bio je kratak Čenić

PRELIĆ JOŠ ĆUTI

PREMA pravosnažnoj presudi, Đorđe Prelić osuđen je na 15 godina zatvora, ali mu je kazna izrečena u odsustvu pošto je bio u bekstvu.

On je nakon višegodišnjeg skrivanja uhapšen u februaru prošle godine u Barseloni, a Srbiji je izručen u junu ove godine.

Pošto se postupak protiv njega vodio u odsustvu, on ima pravo da traži obnovljanje suđenja, ali do sada on takav zahtev još nije podneo. Kako nam je rečeno, to može da uradi do kraja godine.

Pravosnažnom presudom Apelacionog suda, 14 napadača na francuskog navijača Brisa Tatona dobilo je ukupno 123 godine zatvora. Oni su, prema presudi, 17. septembra 2009. godine tokom masovne tuče u centru Beograda, opkolili Tatona, tukli ga nogama i rukama dok je ležao na trotoaru, gađali ga pepeljarama i čašama i udarali palicama i bakljama.

VELIČKOVIĆ OSLOBOĐEN

STEFAN Veličković (25), prvi je koji je od svih osuđenih u ovom postupku odslužio zatvorsku kaznu.

On je osuđen na sedam godina, ali je pušten pošto je odležao pet godina. Veličković je od samog početka tvrdio da je nevin, da u vreme napada na Tatona nije ni bio na Obilićevom vencu, već u Makedonskoj ulici.

Kao dokaz za to bio je dostavio kaznu koju je dobio za nepropisno parkiranje.

Potom su ga odvukli i pritisli na ogradu stepeništa i namerno ga bacili sa visine od 4,28 metara u prostor između stepeništa i garaže, a potom se razbežali. Tatonu su tom prilikom nanete teške povrede glave i mnogobrojne druge povrede, od kojih je 12 dana kasnije preminuo u Kliničkom centru Srbije.

U junu prošle godine Viši sud je na zahtev Apelacionog suda saslušao dvoje svedoka, Svetlanu Bubanju i Dragana Crepulju koji nisu bili saslušani tokom glavnog pretresa. Oni su, tvrdili da je Taton sam skočio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Milos Bozinovic

02.12.2014. 20:56

Osudili ste nevinu decu! Srpsku decu! Zbog koga? Zbog samoubice koj je bezeci sam skocio! Ceo slucaj je montiran politicki!

m da

02.12.2014. 21:33

@Milos Bozinovic - Samoubice...mislis,i ovaj navijac zvezde,nakleteo turcinu na niz osam puta,jel...sve su to barabe i huligani,i treba da robijaju,da ne bi bilo,pravda za Urosa,pa kad ga puste opet bije i prebija.

petar

02.12.2014. 21:35

@Milos Bozinovic - au brate ala si ti prso! deca? samoubica? boze me sacuvaj takvih srba i srpske dece

Draganizza

02.12.2014. 21:41

@Milos Bozinovic - samoubica? Kuku,pa sta izabrao beogradsku garazu da se ubije, joj majko mila...

ekspert

02.12.2014. 21:50

@Milos Bozinovic - Hahaha. Koja glupost. Samoubica? Izgleda opet neke zdravstvene ustanove ostaju otkljucane popodne.

Anonimus

02.12.2014. 21:54

@Milos Bozinovic - mora da si patriJota a ne patriota. naucite razliku koja je ogromna.

Del

02.12.2014. 22:01

@Milos Bozinovic - Ako su "srpska deca" ovakva, bolje da nas nema. Pogledaj sliku ovog prvog, pa njemu se vidi da je mamlaz kriv bez i da znam o cemu se radi u slucaju. Jeste, decko nije znao sta ce pre utakmice, pa resio da skace sa garaze i da se tuce pikslama po glavi, da bi politicki "izmontirao"... Puna zemlja bolesnika, nije ni cudo sto smo propali u svakom segmentu.. ej, slusaj njega, "srpska deca"...

?!?!?!

03.12.2014. 00:21

@Milos Bozinovic - @ "Anonimus" - ... А ти - за почетак - барем научи српски језик, демо(но)краЦки анонимусу.

Grunf

03.12.2014. 16:36

@Milos Bozinovic - Hej, ?!?!?!, Anonimus zna tacno sta kaze i vidim da poznaje nas jezik, a sad sto ti ne kontas sta je hteo da kaze, to je vec drugi problem...

sirotinja

02.12.2014. 21:31

Slučaj pun rupa od samog početka, a najveća od svih predstavljaju 5 godina koje je Stefan Veličković nepovratno izgubio iako je imao nepobitan dokaz da je bio na drugom mestu u dato vreme. Dokaz u vidu potpisa, i svedočenja POLICAJCA. Vučićeva vlast se stalno žali na repove prethodne vlasti za čije postupke odgovara. Da li imate hrabrosti gospodo da vratite predmet na ponovno suđenje, ovaj put sa dokazima "na stolu" umesto "u fiokama"?

Krsta

03.12.2014. 01:33

@sirotinja - Valjda je tu bila i nekakva obdukcija??? Verovatno je bilo i previse povreda od palica, pesnica, i cipela!!!!

Drug Čabor

02.12.2014. 22:00

veeelika odsteta ima da se plati ovoj deci ali im nista ne moze vratiti njihove godine u zatvoru...manekenu sramoto srpska!

Krsta

03.12.2014. 01:30

@Drug Čabor - Ma da. "Mangupi". "Navijaci".!?! Olos! A kad nas neki nesrecnik tako nastrada, od recimo turaka, da li i turcin treba biti oslobodjen?????? Kako su sejali, tako su i rod skupljali.

Mire

03.12.2014. 02:42

A sto je taj "novi"svedok cutao sve ovo vreme?!Trebalo vremena roditeljima osudjenih da "pronadju" odgovarajuceg?!Zar je toliko bitno da li su ga bacili ili je poginuo bezeci od razjarenih zivotinja?!Stvarno bih voleo da cujem njihov motiv,zasto su krenuli da divljacki prebiju grupu turista koja cirka pice u kafani.Zato sto navijaju za drugu reprezentaciju ili klub?!Cuj ovoga Milosa,za njega je ovo samoubistvo..."srpska deca",srpske "junacine"...srpska sramota reklo bi se najpre...

ekatarina sava savanovic

03.12.2014. 06:57

ovih sakala ima bre svuda!dokle bre tako?!ko radja takve stvorove?mozga nemaju!nemoze covek sa detetom da ode da pogleda utakmicu od ovih ne znam vise kako da ih nazovem!sramota za sve nas sto dozvoljavamo ovakvim da haraju!

из главе

03.12.2014. 07:00

očigledno je da su krivi, ali je i očigledno mešanje NJ V Ambasadora i NJ V tadašnjeg Predsednika da presuda bude u duhu aktuelne strateške politike euroatlanaca prema Srbima

AM

03.12.2014. 08:52

Сигуран сам да је мајка једног од оптужених у праву кад каже: "Да им је судио француски суд више би правде било..."

nemanja

03.12.2014. 17:02

@Zika - A ko to tvrdi? Ziko ocigledno nisi pravnik,tako da ne znas.Ovi momci su osudjeni da su ubili Tatona,ali postoje svedoci koji kazu da je on skocio sam.On nije skocio iz dosade,to je tacno.Ali ako je skocio usled napada ovih hligana,to ne moze da se karakterise kao ubistvo.I onda skladno tome ne moze kazna da bude 240 godina zatvora,toliko nisu dobili ni svi hrati u hagu zajedno a pobili onolike Srbe.

Balkan Ekspres

08.12.2014. 11:04

sramota je sto su roditelji trazili novcanu nadoknadu za smrt svog deteta, pa ulozili zalbu da hoce jos.