Eksplodirao kotao u Domu zdravlja, pacijenti evakuisani

Novosti online

30. 10. 2014. u 08:51

Kotao za grejanje eksplodirao je u Domu zdravlja u Svrljigu, a vatrogasci su ugasili požar i otklonili opasnost od pucanja i drugog kotla

Kotao za grejanje eksplodirao je u Domu zdravlja u Svrljigu, a vatrogasci su ugasili požar i otklonili opasnost od pucanja i drugog kotla, javljaju “Južne vesti“.

Jaka eksplozija sinoć oko 20.10 sati čula se u skoro svim delovima Svrljiga, a bez struje je na kratko ostalo nekoliko naselja u ovoj opštini.

Prisebnošću dežurnih, pacijenati i osoblje su odmah evakuisani i na svu sreću povređenih nema, osim ložača Dragana Đorđevića (54) koji je zadobio samo lakše opekotine prstiju.

Na kratko je, zbog pregrevanja, postojala opasnost od pucanja i drugog kotla koji se nalazi u istoj prostoriji, ali je opasnost sprečena brzom intrervencijom svrljiških vatrogasaca.

Na licu mesta dežuraju vatrogasci, policija i radnici Elektrodistribucije, a prema rečima dr Dragana Budimovića, direktora Doma zdravlja, tokom noći je hitna služba nastavila sa radom, dok je rad ove zdravstvene ustanove normalizovan ovog jutra.

(B92, Južne vesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije