U sobu Jorgovanke Tabaković upao kosovski Albanac

Novosti online

28. 09. 2014. u 15:20

Budvanska policija tvrdi da je stavila tačku na misteriju oko upada u sobu miločerskog hotela “Maestral” u kojoj je boravila guvernerka Narodne banke Srbije

Budvanska policija tvrdi da je stavila tačku na misteriju oko upada u sobu miločerskog hotela “Maestral” u kojoj je boravila guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Kosovar Imer Kerkezi (51), koji je preksinoć uhvaćen u pokušaju krađe u elitnom hotelu “Avala” u Budvi, osumnjičen je da je 18. septembra u pet sati ujutru upao u njenu sobu.

NJegovim hapšenjem inspektori su, tvrde, demaskirali i pokušaj krađe u “Maestralu”, koji je podigao veliku medijsku prašinu, naročito nakon izjave guvernerke Tabaković, da ne isključuje da je posredi pokušaj likvidacije.

Prva dama srpskog bankarstva to je izjavila, jer je u osvit zore, Kerkezi iz njenog kofera uzeo samo neseser sa lekovima.

“Nije uzeo ni nakit sa stola, ni telefone, ni ajped, ni pasoš, ni novčanik iz torbe... Ništa, samo mali, neupadljivi neseser, koji je bio na dnu torbe sa ljekovima za srce. Nije nepoznato da sam ozbiljan srčani bolesnik, ali i da je svako za doručkom mogao da vidi kako pijem lekove upravo iz tog nesesera”, kazala je Tabaković ranije.

Upravo ta činjenica stvarala je veliku muku inspektorima budvanske policije prilikom istrage, jer, iako su od početka tvrdili da je reč o provali, i da je lopov slučajno odabrao sobu guvernerke zato što su balkonska vrata bila otvorena, ipak, nisu mogli ni da potpuno odbace sumnju da je reč o ubici ili agentu neke tajne službe.

Do rasvetljavanja, gotovo spektakularne krađe u “Maestralu”, inspektori budvanske policije došli su juče, nakon što je veštačenjem utvrđeno da se otisci uzeti sa nekoliko predmeta iz sobe u kojoj je boravila srpska funkcionerka, poklapaju sa Kerkezijevim. Osim toga, pretresom stana u kojem je Kosovar boravio, pronađene su stvari koje su pripadale srpskoj guvernerki.

Protiv Kerkezija, kojem je juče zbog pokušaja krađe u “Avali”, po predlogu osnovnog državnog tužioca kotorski istražni sudija Špiro Pavićević odredio pritvor do 30 dana, budvanska policija danas će podnijeti prijavu i zbog pokušaja teške krađe u “Maestralu”, saznaju “Vijesti” u policiji.

“SPAJDERMEN” ZANAT PEKAO U ŠPANIJI

Kerkezi, kojeg su pre dve noći nakon desetodnevne sačekuše pripadnici firme “System security” uhvatili u zamku, zadavao je minulih 20 dana velike glavobolje Budvanima. Izuzetno spretan i okretan, kako ga opisuju pripadnici obezbeđenja, taj pedesetogodišnjak uspio je i u “Avali” da preskoči pet metara visok kameni zid i domogne se petog sprata hotela, gde je pokušao da upadne u hotelsku sobu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Sasa

28.09.2014. 15:51

Kakve filmove pusta guvernerka, pa to je strasno. Covek klasican lopov, ali kad pustite film onda to postane krimi film sa primesama akcije. A u stvari je to cista komendija :)

Miloš

29.09.2014. 09:50

@Sasa - Pa trebate znati da je žena težak srčani bolesnik i da je boli uvo za neku dugu karijeru. Ona ima samo glavni cilj da se za što kraće vreme što više nakrade, valjda joj ionako nije dugo ostalo od života. SVI POLITIČARI SU TEŠKE FUKARE.

mihailo

28.09.2014. 17:43

Jedna stvar je sigurna. Icident se dogodio. Nestali su lekovi kad je provalnik slucajno uhvacen da delu.. Zasto je poneo lekove ? Da li je samo trebao da ih zameni? I gle cuda pronadjen sitan lopov i sama torbica. Podatak da je guvernerka tragala za "kiparskim" parama baca potpuno drugo svetlo i na sam incident i na mesto incidenta." Kiparske pare" su iz doba kad je i Crna Gora bila u drzavi...i Borka Vucic je puno znala i stradala je u cudnoj automobilskoj nesreci.. Puno toga nepije vodu.

Zoran1

29.09.2014. 02:04

Bas interesanto kao u Novostima Gospodja Tabakovic izgleda 20 + godina mladja nego sto je. Naravno Novosti "nebi" upotrebile Photoshop za takve svrhe.

zoran

29.09.2014. 06:55

Totalna blamaža za Tabakovićevu i režimske medije u Srbiji. Bruka i sramota za Srbiju.