Kimani Frend osuđen na tri godine zatvora

Tanjug

05. 09. 2014. u 15:57

Viši sud u Beogradu osudio je danas na tri godine zatvora košarkaša sa Jamajke Kimani Frenda jer pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala Nevena Dragutinović

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu osudio je danas na tri godine zatvora košarkaša sa Jamajke Kimani Frenda jer je 2. novembra 2012. u centru Beograda pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala Nevena Dragutinović.

Kimaniju je izrečena mera zabrane dve godine upravljanja motornim vozilom, a sud mu je danas produžio i meru kućnog pritvora u kom je od januara ove godine.

Osuđen je zbog krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja", za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Tokom suđenja je utvrđeno da je u trenutku nesreće vozio 55 kilometara na čas sa 1,31 promila alkohola u krvi i da se nije zaustavio kod znaka "stop".

On ima pravo da se žali na ovu presudu Apelacionom sudu u Beogradu.

Frend je na Dragutinovićevu naleteo svojim "skodom fabijom" u zoru 2. novembra 2012. dok je izlazila iz taksija u centru Beograda, na uglu Francuske i Ulice cara Dušana. Veštačenjem je utvrđeno da je devojka udarena posle pešačkog prelaza.

U taksiju je sa nastradalom devojkom bila je i njena sestra bliznakinja Jovana, a Frend je odmah nakon nesreće uhapšen.

Jamajčanin je prethodno mesec dana igrao za "Metalac", a dva dana pre nesreće rastao se sa Valjevcima i u Beogradu čekao let za Španiju kako bi se priključio Valjdolidu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

zmau

05.09.2014. 16:13

Obratite pažnju da je skoro svaki ulični parking dizajniran na ovaj način : parking traka je neposredno desno od kolovozne trake, leva vrata vode direktno na kolovoz (a iz automobila se najčešće izlazi na leva vrata), a izlaženje na kolovoz (osim što je najčešće nelegalno, jer je obično i pešački prelaz u blizini) jasno priziva ovakav scenario.

Srbistanac

05.09.2014. 16:59

Samo niste napisali da je doticna iz taksija izasla na leva vrata i time sebi skratila zivot. Ovaj je kriv sto je pijan seo za volan, ali njoj ni prohibicija ne bi pomogla.

butros

05.09.2014. 17:31

Ma žali se da ti smanje na godinu dana i pošto si u kućnom pritvoru dve godine tuži nas da ti platimo odštetu i ispašće kad odeš kući u Jamajku kao da si zaradio u pečalbi u Srbiji igrajući košarku jer ovde tako te stvari kod nas funkcionišu..Ne daj Bože samo da se nešto desi ali kad se desi scenario se zna..

niksic

05.09.2014. 18:43

Ovo treba da procitaju svi koji voze pod dejstvom alkohola. Kod nas postoji primitivna svijest da ne treba da pijemo zbog policije, a ne zbog bezbjednosti ostalih ucesnika u saobracaju. Ako ces da pijes, uzmi taksi. Ovdje je jedan zivot ugasen, a jedan unisten. Ovo ljudi ne smiju sebi da dozvoljavaju. Trijezan covjek rijetko kad pravi ovakve greske.

Gruja

05.09.2014. 20:36

@niksic - Decko jeste bio ali nista spec, a na zalost devojka je izasla sa leve strane taxija van pesackog...

Deda

06.09.2014. 16:11

@niksic - I da je bio trijezan devojka bi nastradala pošto je ne pažljivo izašla iz taksija. Alkoohol u ovom slučaju nije uzrok saobraćajne nesreće.

perapk

06.09.2014. 21:05

Ja ne mogu da verujem da 100% kriv covek za ubistvo dobije samo 3 godine. Znam da nije namerno ali pijan bi trebalo da se racuna kao da jeste namerno.