Šabac: Policajac goloruk razoružao lopova!

V. Mitrić

25. 08. 2014. u 20:40

Hrabri potez Stanislava Lazića (44): Iako van dužnosti, savladao je razbojnika. Pljačkaš prethodno iz radnje odneo oko 80.000 dinara

ŠABAČKI policajac Stanislav Lazić (44) koji iza sebe ima gotovo četvrt veka rada u policiji, uspeo je goloruk da savlada naoružanog razbojnika koji je prethodno opljačkao radnju „Gomeks“, odnevši od preplašenih radnica oko 80.000 dinara. Lazić je ovom prilikom povređen, a lopov je smešten iza rešetaka.

Sve se, kako saznajemo dešavalo kao po filmskom scenariju. Razbojnik je u radnju upao u petak uveče oko 21.30, maskiran, s pištoljem u ruci, koji je uperio na radnice. Od preplašenih žena ubrzo je uzeo željeni plen i istrčao napolje. Lazić je, srećom baš u tom trenutku slučajno tuda prolazio. Krenuo je, kaže sa sinom da nešto kupe za večeru, pošto su bili sami kod kuće.

- Ispred mene, na desetak metara video sam kako muškarac istrčava napolje. Pošto imam bogato policijsko, ali i životno iskustvo, odmah sam shvatio da se radi o razbojniku i bez trunke dvoumljenja krenuo sam mu u susret - priča za „Novosti“ hrabri Lazić.

- Uperio je pištolj u mene i počeo da psuje. Nisam se uplašio, već sa, kao uvek, krenuo profesionalno, na sve ili ništa. Uhvatio sam mu ruku u kojoj je bio pištolj i onda smo počeli da se rvemo.

Lazić nastavlja da ga je ubrzo savladao i da ga je tako držao oko minut, dok nije naišao jedan prolaznik koji mu je pomogao da ga potpuno razoružaju.

- Dok smo se rvali, uspeo je nekoliko puta drškom pištolja da me udari u rebra. Ostale su mi povrede, ali i častan obraz čoveka i profesionalca - kaže Lazić.

Stanislav potiče iz sela Slatine u Pocerini iz čestite porodice. Oženjen je, supruga mu je zaposlena kao kuvarica, ima kćerku koja je student druge godine Ekonomskog fakulteta i sina koji treba da krene u šesti razred.

- Jasno je da je i ovaj postupak bio krajnje rizičan, ali bez obzira na to što nisam bio na službi, poneo sam se i kao profesionalac i kao građanin, smatrajući da je to jednostavno potrebno kako bismo stali na put svima onima koji bi na nečastan način da žive na štetu drugih - kaže Lazić, koji slovi za skromnog čoveka i policajca, moleći da mu se, kako kaže, fotografija ne pojavljuje u medijima.


KOLEGE GA HVALE

HRABAR potez policajca Lazića naišao je na pohvale i kolega i rukovodstva policije u Šapcu na čelu sa načelnikom policijske uprave Slavišom Spasojevićem.

- Stanislav je zaista i pre svega ovoga slovio kao izuzetan čovek i policajac. Tako smo ga doživeli i u ovoj akciji, mada nije bio na dužnosti - kaže Danijela Isailović, portparolka PU u Šapcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

lo

25.08.2014. 21:50

nagradu coveku dajte,nije bio na duznosti a reagovao .neko sedi i kad je na duznosti,vecina!

mrgud

26.08.2014. 06:10

Velikoga cuda.Pa u americkim filmovima policajac isprebija njih bar dvadesetak i jos uspe da navrati kod ljubavnice.

Sumadinac

26.08.2014. 08:42

Svaka cast. A razbojniku maksimalna kazna, a drugima za primer. Dosta vise onih koji nece da rade, a hoce lepo da zive na tudjem radu i muci. Ma jos neki preki sud za ovakve razbojnike, a ne visemesecni, ne daj boze visegodisnji procesi. A moze to ova Vlast sigurno i hoce, a narod ce sigurno pozdraviti.

Miša

26.08.2014. 09:14

Imao sreću što ovo nije pravi krimos, koji puca bez razmišljanja, ili je pištolj bio prazan? Goloruk na naoružanog razbojnika nije preporučljiv postupak za bilo koga, ostaviti porodicu bez hranioca zbog 80.000 dinara nije baš pametno, da je spašavao nečiji život bilo bi opravdano!

Boško

26.08.2014. 11:09

Ja bih ga kaznio zbog toga jer u želji da bude heroj,nenaoružan je mogao vrlo lako da izgubi život od naoružanog i izbezumljenog lopova i to za 80.000 dinara ! Njegova porodica bi dobila hvalospeve i samoreklamerstvo njegovih šefova a onda ubrzo i zaborav.Dao je loš primer njegovim mlađim kolegama koji će sutra isto tako potražiti slavu nenaoružani prema nekom naoružanom lopovu ! A mnogi su je našli ali kao pokojnici !

Lekcija 1.

26.08.2014. 11:14

U prvim policijskim lekcijama piše i to se eksplicitno naglašava da se prema naoružanom licu prilazi krajnje obazrivo i prema njemu postupa u krajnjoj nuždi i samo ako je ugrožen život drugog lica ili svoj ! Jeste ovaj čin hrabar ali je i za osudu i to upravo od njegovih šefova koji bi sada malo da se očešu !