Milićev se krije među turistima u Turskoj

Z. USKOKOVIĆ

23. 08. 2014. u 15:50

Osumnjičeni za pogibiju Luke Jovanovića na Brankovom mostu najverovatnije je još u Turskoj. Malo verovatno da je ilegalno negde prešao tursku granicu

MARKO Milićev, osumnjičen za pogibiju Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu, najverovatnije se još krije u Turskoj. U ovu zemlju je legalno ušao 10. avgusta, letom za Istanbul, a do danas se nije pojavio ni na jednom graničnom prelazu ove države.

Mala je verovatnoća, kako saznajemo, da je on ilegalno prešao tursku granicu, mada se ne isključuje ni takva mogućnost. Za njim je raspisana crvena Interpolova poternica i očekuje se da vrlo brzo bude uhapšen.

- Verujemo da je i dalje u Turskoj - kaže izvor „Novosti“ blizak istrazi. - Očekujemo u narednih nekoliko dana i prve informacije od kolega iz Ankare. Sumnjamo da se prikrio u nekom većem mestu, među turistima, i da pokušava da nađe izlaz iz situacije u koju je zapao.

Ipak, postoje indicije da Milićev nije slučajno izabrao Tursku, odnosno Istanbul kao prvu destinaciju da ode iz zemlje. Simptomatična je i činjenica da je Beograd napustio kada su se kockice tragedije sklopile i kada je otkriven prvi siguran trag koji je vodio do njega kao glavnog vinovnika katastrofalne saobraćajne nesreće.

- Nismo imali dokaze da ga tada uhapsimo, postojale su samo indicije da je on vozač „kantrimena“ - objašnjava naš sagovornik. - Privodili smo kraju i analizu baznih stanica od tog tragičnog jutra. Čudno je da je pobegao dve nedelje posle nesreće. Sumnjamo da je prethodno pripremao „teren“ i da ga je neko čekao u Turskoj.

Dok traje potraga za Milićevim, odnosno Markovićem (promenio je prezime, ali poseduje pasoše na oba), policija pokušava da uđe u trag i vozilu, „mini kantrimenu“, italijanskih tablica EL 024 KH, kojim je usmrtio Jovanovića. Poslednji put, prema rečima direktnih aktera tragedije, vozilo je bilo iza benzinske pumpe u Čingrijinoj ulici, na Zvezdari.

TABLICE OPERATIVCI beogradske policije započeli su detaljnu kontrolu automobila sa stranim tablicama. U ovom trenutku pod „lupom“ su „kantrimeni“, a od četiri kontrolisana čak tri su bila ukradena u poslednjih mesec dana?! Krađe su prijavljene u Austriji, a sva tri su imala italijanske registarske oznake.

- Tu su svih šestoro osumnjičenih čekali Milićevljevog prijatelja Bratislava Vesovića - kaže naš sagovornik. - NJih dvojica su sela u „kantrimen“ i negde otišli. Vratili su se posle 15 minuta, pešice. Sumnjamo da je auto negde u „šteku“, možda čak i kod nekog narkomana koji je od njega kupovao narkotike. Automobil može da bude bilo gde na Zvezdari. Blizu je i Veliki Mokri Lug, Zvezdarska šuma, Mirijevo...

Milićev je, prema saznanjima policije, koristio dva automobila - „mini kantrimen“ italijanskih i „audi tt“ austrijskih tablica. Ovaj drugi mu je oduzet dva dana posle udesa na Brankovom mostu, a u toku je provera da li je i „audi“ poput „minija“ - ukraden.

Kako saznajemo, Milićev je imao najverovatnije falsifikovani „sonđorno“, odnosno italijansku boravišnu vizu, koja mu je i omogućavala da upravlja ovim vozilom. U toku je provera tablica, kako bi se utvrdilo da li su ukradene ili falsifikovane.

Za to vreme Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu započelo je istragu o teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Luka Jovanović. Protiv Milićeva, osumnjičenog za teško delo u saobraćaju i nepružanje pomoći povređenoj osobi, postupak se vodi u odsustvu.

Taksisti Saši Jankoviću, kao i za petoro Milićevih prijatelja koji su sa njim bili kobne noći u „mini kantrimenu“ određen je pritvor do mesec dana. Sumnjiče se za pomoć posle počinjenog dela i neprijavljivanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Juznoprugas

23.08.2014. 16:15

Tursku nije lako napustiti?!Mislio sam da ce Milicev ili Gruziju ili u Sofiju(staru bazu Srpskih krimosa) koje cuvaju ili Bugarski krimosi ili Bugarske vlasti za debelu lovu.To nase vlasti odavno znaju.Da je pobegao u Gruziju i tu bi bio brzo otkriven ali da se docepao kojim slucajem Juzne Afrike.Tu bi vec zavarao trag.Jer u ovoj zemlji se krije gomila Blakanskih kriminalaca i imaju zastitutu loklanih vlasti .Samo da stite belacki poredak od crnackog kriminala.

Nele

23.08.2014. 20:20

@Juznoprugas - Pa zato je i otisao u Istambul, preuzeo neki fals pasos i odleteo negde daleko. Odande ima direktan let i sve moze brzo da zavrsi.

Rebel

23.08.2014. 20:54

@Juznoprugas - Ne bezi se u zemlje koje su clanice interpola.Postoje zemlje koje nisu,koje nemaju ugovor sa Srbijom o izrucivanju i za koje ne treba viza.Jedna od takvih je Vanuatu.

Milan

23.08.2014. 16:29

A koje to konkretne dokaze ima policija protiv njega osim ''rekla kazala'' ?

lazo

23.08.2014. 17:04

@Milan - Najbolje da objavi policija i medju kojim turistima se tacno krije i da kaze da ce sutra tu da ga trazi, da covek lepo ima vremena komotno da pobegne...Boze ja jos ovo nisam video...

Ratko Mlatic

23.08.2014. 18:49

Neka policija pita onoga sto mu je izdao pasos na novo prezime Milicev zasto mu nije oduzeo stari pasos sa prezimenom Markovic.Kako to da on ima dva pasosa Srbije?Do sada je bilo kada vadis novi poniste ti stari.Tu neko treba da odgovara.