Kalinić nema psihičke probleme i u stanju je da prati suđenje

Tanjug

utorak, 10. 06. 2014. u 14:15

Калинић нема психичке проблеме и у стању је да прати суђење
Pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić, koji je osuđen na višedecenijsku robiju ali i optužen za brojna ubistva, prema veštačenju neuropsihijara u stanju je da prati suđenje na kome mu se sudi kao pripadniku grupe Luke Bojovića

BEOGRAD - Pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić, koji je osuđen na višedecenijsku robiju ali i optužen za brojna ubistva, prema veštačenju neuropsihijara nema psihičke probleme i u stanju je da prati suđenje na kome mu se sudi kao pripadniku grupe Luke Bojovića.

Detaljan nalaz i mišljenje veštaka biće predstavljeni u nastavku suđenja 11. jula, pošto za današnje suđenje nalaz nije dostavljen svim Bojovićevim braniocima.

Veštačenje, koje je obavila komisija veštaka neuropsihijatara tražila je Bojovićeva odbrana, tvrdeći da Kalinić nije psihički zdrav.

Kalinić je u tom postupku priznao neke zločine i optužio Bojovića da stoji iza njih. Bojoviću se, kao i Vladimiru Milisavljeviću, sudi u odsustvu dok su na optuženičkoj klupi Sretko Kalinić i Aleksandar Simović.

Oni su optuženi za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić, za čija su ubistva takođe optuženi.

Komentari (1)

Zoran1

11.06.2014. 06:59

Za takve nije sudjenje nego brza presuda uz jos brze streljanje.Kave su ovo oznake koje policija na slici nosi? Od kada su poceli nositi sahovicu u obliku U?

Ivana

12.06.2014. 14:05

@Zoran1 - Sretka Kalinica treba staviti pod zastitu i da kao profesionalni ubica svedoci imenom i prezimenom sve koji su naredili masovne likvidacije ljudi u Beogradu iz policijskog oruzja kojim je naoruzan "surcinsko-zemunski" klana 6.oktobra 2000.godine.Brzo streljanje moze se izvoditi na nalogodavce zlocina i one koji su svesno izvrsili drzavni udar naoruzavajuci mafiju policijskim oruzjem.To ce se i dogvoditi, jer Kalinica nije uspeo da ubije Simovic posle uspesnog dogovora pravosudja i mafije.