Bujica ubila troje

J. Matijević

23. 05. 2014. u 12:18

Članovi porodica Đokić i Drača iz Obrenovca stradali u džipu sklanjajući se pred nadolazećom vodom. Poginuli Svetlana Drača (44), Radosava (57) i Slavko Đokić (63)

SKLANJAJUĆI se pred nadolazećom vodom, Obrenovčani Dragan (45) i Svetlana (44) Drača, sa sinovima Milošem (15) i Dušanom (13), evakuisali su se, kod Draganove sestre. Bili su na suvom, bezbedni. Nisu ni slutili...

Svetlana je insistirala, a Dragan pristao da se vrate u Obrenovac, da čuva kuću i da spase što se iz nje još spasti može. U rano jutro 16. maja, dok je bujica gutala grad, sa komšijama Đokićima, Radosavom (57) i Slavkom (63), i Radosavinim sinom iz prvog braka Draganom Ivanovićem, odlučili su da napuste Obrenovac, verujući da će ih Đokićev džip spasti pred naletom velike vode. Od smrti, nažalost, nisu mogli da pobegnu. Bujica ih je sustigla, prevrnula automobil i počela da ga nosi. Spasli su se samo Dragan Drača i Dragan Ivanović. Pokušali su da spasu i Svetlanu, ali nisu uspeli...

Ovu tešku, tužnu sudbinu i stradanje porodica Drača i Đokić, „Novostima“ je juče ispričala Stana Krpović iz Seljašnice kod Prijepolja, majka nesrećne Svetlane.

SAHRANA U PONEDELJAK Radosava i Slavko Đokić, kako saznajemo, biće sahranjeni u ponedeljak u selu Zvečki kod Obrenovca, a Svetlana Drača u Obrenovcu. NJihova tela će, iz kapele Bežanijskog groblja u Beogradu, do večne kuće, u ponedeljak dopremiti jedno beogradsko pogrebno preduzeće.

- Ne znam tačno sve detalje, a i šta mi vredi da znam. Svetlana je bila moja jedinica, moje jedino dete, moje sve. Kako ću dalje, ne znam. A, moram biti jaka, zbog unuka. Sad, sa Draganom, moram da gledam njih, dok još ima ovo malo života u meni - uplakana, jedva je govorila Stana.

Svetlanin odlazak zavio je u crno njenu mnogobrojnu rodbinu u Prijepolju. Šokirani, tužni, u neverici nam otkrivaju i Draganovu tužnu životnu priču.

- Devedesetih je izbegao iz Hrvatske, jedva je spasao živu glavu. U Obrenovcu se mučio, radio, kućio i sa Svetlanom sve stvarao iz početka. Sada je ostao i bez Svetlane i, po drugi put, bez ognjišta. Srećom, tu su Miloš i Dušan, jedina i najveća uteha i njemu i Stani - otkriva jedan od Svetlaninih rođaka.

Očajan, ali smiren, Dragan Drača, nije želeo da govori za novine.

- Molim vas, pokušajte da me razumete. Pokušavam da organizujem sahranu. Teško mi je da teže ne može biti, a zbog dece, moram da ostanem pribran i jak.

Sad sam im i otac i majka. Žalim i za komšijama, spas smo krenuli da tražimo zajedno, a preživeo sam samo ja - rekao nam je Drača u telefonskom razgovoru.

Otkako ih je 16. maja odnela stravična bujica, porodice Svetlane Drača i bračnog para Đokić, proveli su u traganju i nadi da će ih pronaći u nekom od kolektivnih centara koji su udomili unesrećene. Nada je, nažalost, presahla posle poziva nadležnih iz MUP Srbije, da dođu i identifikuju tela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije