RIKI Ugrenović (42) iz Prokuplja, donedavno vlasnik jednog kafića u centru grada, bivši bokser lokalnog kluba „Topličanin“ i svojevremeno reprezentivac u ovom sportu ranjen je u pucnjavi ispred prokupačkog kafića „Kastelo“. Pucnjava se, prema policijskim podacima, dogodila u noći između utorka i srede, oko sat posle ponoći, posle verbalnog sukoba dveju grupa građana ispred kafea koji se nalazi u glavnoj gradskoj ulici.

Incident se dogodio između dveju grupa koje su, kako navodi policija, odranije poznate organima reda. Prema nezvaničnim saznanjima, sukob započeo između Ugrenovića, i trojice momaka sa jedne, i V. I., vlasnika kafića „Kastelo“ i njegovog obezbeđenja sa druge strane. Naime, posle verbalnog, usledio je i fizički sukob tokom koga su korišćene i palice i noževi, kada je u jednom trenutku, neko od aktera obračuna zapucao iz pištolja, a metak je završio u Ugrenovićevoj butini. On je sa prostrelnom ranom desne butine primljen u utorak ujutru oko 1.30 na Odeljenje urgentne medicine, odakle je posle ukazane pomoći transportovan u niški Kliničko-bolnički centar radi dalje dijagnostike.

VEĆ HAPŠEN VEĆINA privedenih, kako saznajemo u policiji, odranije je poznata organima reda u Prokuplju. To važi i za Ugrenovića, kao i V. I. (44) vlasnika kafića „Kastelo“ koji je nedavno je hapšen u akciji niške policije.

- Pošto povrede nisu ugrozile nijedan vitalan organ, Ugrenović je ponovo vraćen u prokupačku bolnicu, gde je zadržan na Odeljenju hirurgije radi daljeg lečenja - kaže Irena Kovačević, portparol prokupačke bolnice.

Povređeni Ugrenović navodi da je razlog sukoba, kako kaže, „potpuno bezazlen“.

- Sa drugarima sam prolazio pored kafića, kada se začuo pucanj, zbog čega smo stali, a ja sam izašao da pitam vlasnika „Kastela“ o čemu se radi. U tom trenutku izašli su momci koji rade kao obezbeđenje „Kastela“, njih desetak sa palicama, boksevima, noževima - tvrdi, u izjavi za „Novosti“ Ugrenović. - Počeo je verbalni, a zatim i fizički sukob, i tada je iz gužve neko izvadio pištolj i opalio.

Inače, policija je posle incidenta privela 11 osoba i očekuje se njihovo saslušanje. Privedena je grupa mladića za koje se sumnja da su učestvovali, odnosno bili svedoci ovog incidenta.