Šarića čeka saslušanje u novoj istrazi, odbija da govori o kokainu

N. B.

ponedeljak, 14. 04. 2014. u 12:10

Шарића чека саслушање у новој истрази, одбија да говори о кокаину
Radoslav Baćović, izjavio je da njegov klijent neće iznositi odbranu u postupku za trgovinu narkoticima dok sud ne odluči o njegovom zahtevu za izuzimanje nezakonito pribavljenih dokaza

PRED Posebnim odeljenjem beogradskog Višeg suda u ponedeljak je uvidom u pisane dokaze koji su kroz međunarodnu pravnu pomoć dostavljeni iz Italije, nastavljen glavni pretres protiv Darka Šarića i još 18 optuženih za trgovinu narkoticima. Ti dokazi, kako je moglo da se vidi, predstavljaju deo dokumentacije sačinjene tokom akcije italijanske policije, iz oktobra 2008. godine, nazvane „Loptica“, kada je zaplenjeno 100 kilograma kokaina namenjenih kupcima u Milanu.

U ponedeljak su prikazane fotografije na kojima je prikazan „mercedes“ sa duplim dnom u kojem je pronađeno 100 kilograma kokaina, upakovanih u 90 paketa.

Šarićev branilac, advokat Radoslav Baćović, izjavio je da njegov klijent neće iznositi odbranu u postupku za trgovinu narkoticima dok sud ne odluči o njegovom zahtevu za izuzimanje nezakonito pribavljenih dokaza. To se odnosi na transkripte prisluškivanih razgovora i SMS poruka.

Baćović je najavio da će Šarić u maju izneti odbranu povodom optužbi za pranje para. Nezvanično, Šarić bi tokom ove nedelje trebalo da bude saslušan po zahtevu Tužilaštva u novoj istrazi, koja se odnosi na plasman oko dva miliona evra u Srbiji, zarađenih od prodaje kokaina. Kako saznajemo, ovim postupkom obuhvaćen je i Rodoljub Radulović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

jovandeka

14.04.2014. 15:32

Ovaj se poigrava sa sudom i pravnim sistemom Srbije.Ne bi to mogao,a još bi manje mogao da ucenjuje sud,da je Srbija pravna država.Pravi sudija,ne bi odlagao sudjenja,nego bi ga za deset dana izbucao,kao krmača masnu torbu i pravac Zabela.

ne-patriota-samo-gradjanin

15.04.2014. 10:32

Pa pametno, covek ceka da vidi ko ce doci na vlast, ko ce da mu zastiti ledja i da ga, najkasnije do nove godine, proglasi nevinim i da onda covek moze da digne optuznicu protiv Republike Srbije zbog ugrozavanja gradjanskih prava. Toliko o pravu i krivu kod nas.