Šarić tokom godina biznisa i skrivanja imao 11 pasoša

M. SEKULOVIĆ

21. 03. 2014. u 08:50

Imao je, prema nekim navodima, čak 11 putnih isprava, a samo su dve glasile na njegovo ime, onaj izdat u Srbiji i Slovačkoj

DARKO Šarić je posedovao više pasoša različitih država. Imao je, prema nekim navodima, čak 11 putnih isprava, a samo su dve glasile na njegovo ime, onaj izdat u Srbiji i Slovačkoj!

Pasoš koji je dobio u Slovačkoj, posle sticanja državljanstva te zemlje, a koje je kasnije poništeno, narko-bos je „stavio u džep“ u Bratislavi 25. januara 2006. godine, sa rokom važenja od 10 godina.

Falsifikovani francuski pasoš na njegovo ime pronađen je pre dve godine u jednom objektu na severu Crne Gore, u kojem je, kako se sumnja, boravio odbegli Pljevljak.

- Ova putna isprava je pronađena prilikom pretresa nekoliko objekata koje je zatražila DEA u Crnoj Gori i na Kosmetu - rekao je tada izvor „Novosti“ blizak istrazi, čime su potvrđena saznanja našeg lista da su „postojale jake indicije da se Šarić neko vreme kretao na relaciji Pljevlja - Berane - Kosovska Mitrovica.

Koliko su daleko išli mašta i smelost narko-bosa i njegovih saradnika vidi se i po tome što je hrvatski pasoš glasio na ime Josipa Vrhovca, pokojnog političara iz vremena bivše SFRJ. Šarić je posedovao i pasoše Rusije, Južnoafričke Republike, Litvanije, Švajcarske... Sve fotografije na pasošima su bile različite.

ROĐENDAN

NA falsifikovanoj francuskoj putnoj ispravi kao datum Šarićevog rođenja bio je upisan 18. januar 1975. godine. Šarić je, inače rođen 21. oktobra 1970. godine.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije