Devet dilera sa teritorije Beograda i Novog Pazara privedeno u Tužilaštvo

Tanjug

15. 03. 2014. u 13:09

Na teritoriji Novog Pazara i Beograda uhapšeno je devet osoba za koje se sumnja da su, kao međunarodna organizovana kriminalna grupa, krijumčarili heroin sa područja Turske u Srbiju, Sloveniju i BiH

Na teritoriji Novog Pazara i Beograda uhapšeno je devet osoba za koje se sumnja da su, kao međunarodna organizovana kriminalna grupa, krijumčarili heroin sa područja Turske u Srbiju, Sloveniju i BiH.

Kako je navedeno u saopšstenju MUP, policijski službenici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa policijom Slovenije i BiH, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije uhapsili su devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Devet osumnjičenih državljanja Bosne, Turske, Hrvatske i Srbije zbog sumnje da su trgovali drogom su privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu da svim osumnjičenia odredi pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Tužilaštva.

Oni su privedeni na osnovu krivične prijave Službe za borbu protiv organizovanog kriminala zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih drogova.

Akcija je sprovedena u sklopu zajedničkih aktivnosti nadležnih organa Slovenije, BiH i Srbije, precizira se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije