„Neoplanta”: Radnice u stabilnom stanju posle curenja amonijaka

Novosti online

06. 03. 2014. u 09:30

„Неопланта”: Раднице у стабилном стању после цурења амонијака
U jednom odeljenju „Neoplante” u Novom sadu u sredu je iscurela izvesna količina amonijaka, a radnice koje su imale tegobe zbog toga zbrinute su i njihovo zdravstveno stanje je stabilno

U kompaniji „Neoplanta“ u Novom Sadu, juče oko 12 časova dogodio se incident u odeljenju pakeraja, gde se proizvodi pakuju u kartonske kutije, kada je došlo do curenja amonijaka, koji služi za hlađenje fabrike, saopštila je ova kompanija. Svi prisutni radnici momentalno su evakuisani, u skladu sa redovnim procedurama kompanije. Odmah potom zatvoren je ventil sistema za hlađenje, čime je sprečeno dalje izlivanje a incident rešen.

Pet radnica koje su poslednje evakuisane osetile su mučninu i one su odmah prevezene u ambulantu Hitne pomoći, a zatim i u Institut za plućne bolesti u Sremsku Kamenicu, gde su preventivno zadržane na posmatranju. U toku noći još jedna radnica lekarima je prijavila tegobe, pa je i ona zadržana.

Tokom današnje posete uprave kompanije radnicama, njihovo zdravstveno stanje bilo je stabilno. Detaljnije informacije biće poznate nakon zvaničnog lekarskog izveštaja.

Kako ističu u „Neoplanti”, incident koji se dogodio ni na koji način nije uticao na kvalitet, bezbednost i higijensku ispravnost proizvoda. „U pakeraju, kao završnoj fazi procesa proizvodnje, sadržaj proizvoda nije izložen spoljnim uticajima“, navodi se u saopštenju.

Odeljenje pakeraja tokom današnjeg dana nastaviće nesmetano da funkcioniše.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije