MIHAJLO Dumitru (10), učenik četvrtog razreda Osnovne „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji, poginuo je u sredu ujutru na obeleženom pešačkom prelazu na Bulevaru cara Konstantina, u niškom naselju Nikola Tesla. Na mališana je, dok ga je majka Nusreta držala za ruku, naleteo automobil „jugo“ niških registarskih oznaka, kojim je upravljao G. S. (49) iz okoline Niške Banje.

Tragedija se dogodila oko 7.35, kada je automobil oborio dečaka, a školarac je od siline udarca odbačen dvadesetak metara od pešačkog prelaza. Od zadobijenih povreda, Mihajlo je preminuo na licu mesta.

- Uzrok saobraćajne nesreće je nepropuštanje pešaka na obeleženom pešačkom prelazu - saopštila je Policijska uprava u Nišu. - U toku dana, vozač G. S. je sa krivičnom prijavom za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja sproveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Najbliži poginulog dečaka kažu da su Mihajla, upravo iz bojazni da mu se nešto ne desi na bulevaru zbog frekventnog saobraćaja, svakog dana vodili u školu.

- Taj crveni automobil je bio na semaforu kada smo počeli da prelazimo bulevar - grcala je u suzama Mihajlova majka. - Kada smo stigli do polovine pešačkog prelaza, automobil se odjednom pojavio i udario mi sina, istrgavši mi ga iz ruke, a mene je bacio na kolena.

Jugo“ koji je izazvao saobraćajnu nesreću

Očajna majka je otrčala do sina, ali dete, nažalost, više nije davalo znake života. I pored toga, pokušala je da zaustavi vozila koja su se kretala bulevarom, da bi Mihajla odvezli do Kliničkom centra, kako bi tamo pokušali da ga reanimiraju. Međutim, niko od vozača nije hteo da stane. Čak ni G. S., koji je svojim „jugom“ izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću, nije telefonom alarmirao Zavod za hitnu medicinsku pomoć i policiju.

Poginuli dečak biće sahranjen u petak na mesnom groblju u niškom naselju Brzi Brod.


PA ŠTA SADA!?

MAJKA poginulog dečaka kaže da je vozač, posle saobraćajne nesreće, izašao iz svog automobila i ponašao se kao da se ništa nije desilo. - Rekao mi je: „Ubio sam ti dete, pa šta sada da radim!?“