Izdat nalog za hapšenje Olivera Ivanovića

Tanjug

27. 01. 2014. u 12:40

Tužilac kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova saslušao je danas lidera SDP Olivera Ivanović u vezi istrage o ratnim zločinima i posle toga izdao nalog za njegovo hapšenje

KOSOVSKA MITROVICA - Tužilac kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) saslušao je danas lidera SDP Olivera Ivanović u vezi istrage o ratnim zločinima i posle toga izdao nalog za njegovo hapšenje.

Ivanović je tokom dana dobrovoljno došao u policijsku stanicu u severnoj Kosovskoj Mitrovici gde ga je saslušao tužilac iz KSTK, nakon prethodnog dogovora tužioca i advokata Ivanovića, saopštio je Euleks.

"Nakon toga, tužilac je obavio intervju sa Ivanovićem kao navodnim osumnjičenim u istrazi o ratnim zločinima koja je trenutno u toku, kao i navodima o teškom ubistvu počinjenom nakon konflikta. Ispitivanje je završeno i tužilac je izdao nalog za hapšenje i zatražio od suda da razmotri zahtev za određivanje pritvora", rečeno je u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da je zahtev za pritvor predat sudu.

Kako se saznaje, Ivanović se nalazi u kancelariji KSTK u južnom delu Kosovske Mitrovice.

PROTEST ZBOG ZAHTEVA ZA HAPŠENJE

Četvoročlana delegacija odbornika Građanske liste "Srbija, demokratija, pravda" kao i članova porodice lidera SDP Olivera Ivanovića ušla je večeras oko 19.45 u sedište Euleksa u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kako bi zatražili objašnjenje za zahtev za njegovo hapšenje.

U centru grada večeras su se, protestujući zbog zahteva za Ivanovićevo hapšenje, okupile pristalice njegove stranke, tražeći objašnjenje za zahtev tužioca da se Ivanoviću odredi pritvor nakon saslušanja u vezi sa ratnim zločinima.

Okupljeni su ispred zgrade sedišta policije i Euleksa došli u automobilima u koloni i uz sirene. Kapije na ulasku u zgrade suda i policije su zatvorene, a okupljeni čekaju da im se neko obrati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Sila

27.01.2014. 17:02

Sta ga sada uoci najava novih izbora iz EU i teroristicku tvorevinu u Pristini zele proslaviti kao pobunjenika i istinoljubca koji se bori za pravo njegovog roda. Problem socialdemokrati nemaju rod to su svi poredom kosmopoliti i marionete Bilderbergove.

narancauk

27.01.2014. 17:55

Gde su sada one silne nacionalne i internacionalne organizacije za LJUDSKA PRAVA?????????Beda i sramota.

Косовка

27.01.2014. 21:21

Специјално тужилаштво Косова за ратне злочине? Је л' то нека нова српска институција на КиМ? Нисам ништа нашла у Службеном гласнику Србије...

БРАТ

28.01.2014. 06:18

Mi smo prost narod,ne razumemo.Ovo je jos jedan genijalni potez srpskih politicara(Vulin i tome slicno)za radi svetle buducnosti Srba na Kosovu pod sapom siptarskog nobelovca.

Стијо

28.01.2014. 08:27

Није ово добро нимало, јер ипак је Оливер ту домаћи лик, његова породица и брат, сви су ту били и остали. Оливер зна стање тамо али колико видим мало се ко буни око Оливера из Београда, јер Београд муче друге ствари. А што се тиче те оптужнице о злочинима после конфликта, ту се мало игре играју, то је само разлог за друге ствари! компонује се друга слика севера сад, потпуно друга!