BORBA sa narko-dilerima i njihovim „vojnicima“ na beogradskim i novosadskim ulicama, nastavljena je i proteklih dana. Uhapšeno je desetak osoba, zaplenjena droga i oružje, a otkriveni su i nasilnici.

Sumirani rezultati ovonedeljne akcije pokazuje da je na tertioriji Beograda i Novog Sada zaplenjeno više od pet kilograma heroina, kokaina, marihuane i sintetičke droge. Pronađeno je oružje, kao i ukradeni automobili. Rad policije u oba grada nastavljen je danonoćno.

Tako su u Beogradu uhapšeni P. D (32), P. Ž. (38) i P. M. (37), osumnjičeni za nelegalnu trgovinu narkoticima. Policija je u beogradskom naselju Bežanija, po osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, pretresla četiri objekta, tri stana i jednu porodičnu kuću. Pronađeno je i oduzeto oko 300 grama marihuane, vaga za precizno merenje i ambalaže za pakovanje droge za uličnu prodaju, kao i veća količina municije različitog kalibra.

Operativci PU Beograd uhapsili su i Danila P. (22), kod koga je pronađeno 100 grama marihuane, kao i vagica za precizno merenje. Deo droge pronađen je u jakni, a ostatak u stanu koji je koristio.

Lisice su stavljene i Stojanu M. (25), od koga je oduzeto 30 paketića heroina, koje je krio u „šteku“ napravljenom u svojoj zgradi, u liftu. U stanu je imao i dve vagice za precizno merenje.

Privedeni su i serijski razbojnici. Marijan T. (36), je uhapšen u trenutku kada je od starije žene oteo tašnu dok je ulazila u svoju zgradu u Nehurovoj ulici. Iza sebe, prema policijskim saznanjima, ima desetak krađa na drzak način. „Pao“ je i njegov kolega po „zanatu“ Saša R. (22), koji je u Ulici Jurija Gagarina napao staricu i oteo joj tašnu. Prošle godine je, takođe, napao ženu. Uhapšen je i Dejan S. (38), koji je u svađi potegao nož i teško ranio Bojana S. (31).

Beogradski sindikat policije i policijskih starešina saopštio je da je ogorčen pojedinim izjavama zvaničnika zbog tvrdnji da su nedavne akcije usmerene na suzbijanju rasturanja droge bile neuspešne, bez efekta i operativno „provaljene“.

- Mi, pripadnici policije dobro znamo koliko su kolege uložile truda i zalaganja u osmišljavanju i sprovođenju svake akcije „Grom“, koliko je uloženo prekovremenog rada, koliko je aktivirano tehničkih sredstava, operativnih veza a posebno ljudstva iz Uprave kriminalističke policije MUP Srbije - navodi sindikat. - Veliki doprinos su pružile i kolege iz drugih jedinica, tako da su priznanja za rad, koja su došla od kooordinatora službi bezbednosti Aleksandra Vučića, sasvim adekvatna i na mestu.

Ukoliko je i bilo manjih „curenja“ informacija, navodi Sindikat, ovakve akcije su prilika da se policija oslobodi pojedinaca iz sopstvenih redova koji su stali na suprotnu stranu zakona. Time će i buduće akcije, koje su najavljene i koje će biti još masovnije sprovođene, biti još uspešnije i u potpunosti bezbednosno pokrivene.


NEMA POLEMIKE

PREMIJER Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da „curenje“ informacija iz policije nije nikakva tajna, da se o tome više puta razgovaralo na sednicama Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i da nema nikakve polemike po tom pitanju između njega, predsednika Srbije Tomislava Nikolića i šefa Biroa Aleksandra Vučića.

Dačić je rekao da ga je Vučić upoznao sa nekim saznanjima da informacije „odlaze iz nekih operativnih linija rada policije“ i da je zajednička želja svih da se takve stvari zaustave.