Ko je naredio Ubijte Ćuruviju?

E. H.

četvrtak, 16. 01. 2014. u 17:04

Ко је наредио Убијте Ћурувију?
Radomiru Markoviću će u istrazi o likvidaciji novinara postaviti najvažnije pitanje. Ili će bivši šef DB priznati od koga je tačno dobio zadatak, ili će odgovornost preuzeti na sebe

KO je naredio ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, biće prvo pitanje koje će Tužilaštvo za organizovani kriminal postaviti bivšem šefu Službe državne bezbednosti Radomiru Markoviću u prostorijama zatvora u „Zabeli“ kod Požarevca. Njegovo ispitivanje očekuje se ovih dana, ali zasad nema nagoveštaja da li je ovaj osuđenik spreman da govori.

Za razliku od njega, Milorad Ulemek Legija izneo je tužiocu svoja saznanja o mučkom ubistvu novinara, na Uskrs 11. aprila 1999. godine i u jeku NATO bombardovanja. Teško je sada reći da li su Ulemekova saznanja posredna ili neposredna, jer njegov iskaz nosi oznaku „službena tajna“.

Iz onoga što je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević saopštio javnosti može se naslutiti da je Ulemek „uvezao celu priču“, objasnio uloge „direktnih aktera“ zločina i potvrdio dotadašnja saznanja istrage.

- Ratko Romić i Miroslav Kurak bili su na mestu zločina, kao i još jedna osoba, čiji identitet još ne možemo da saopštimo - navodi izvor „Novosti“ blizak istrazi. - Milan Radonjić i Radomir Marković terete se za podstrekavanje na ubistvo novinara. Marković je podstrekavao, sumnjamo, Radonjića, a on Romića i Kuraka. Čekamo odgovor na pitanje od koga je Marković dobio nalog.

Tadašnji šef tajne srpske policije sigurno nije bio na vrhu piramide onih koji su naredili likvidaciju Ćuruvije. Istraga već zna da je ubistvo politički motivisano i da je naredba stigla od zasad nepoznate osobe, ali se u medijima provlači ime bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, tačnije njegove supruge Mirjane Marković.

- Kada Marković bude suočen sa dokazima koje je izneo Milorad Ulemek Legija o tome ko je, kako i po čijem naređenju ubio Ćuruviju, i kako se odigrala sama likvidacija, neće moći, kao do sada, da tvrdi da sa tim slučajem nema nikakve veze - navodi naš izvor. - Ili će priznati od koga je dobio zadatak da organizuje ubistvo Ćuruvije, ili će svu odgovornost preuzeti na sebe. Naravno, postoji mogućnost da ćuti, ali će to samo po sebi da govori

mnogo toga - kaže ovaj izvor.

A povezanost vrha tadašnje vlasti sa ubistvom i eventualnim nalogodavcima ubistva, čiji je motiv politički a mogao bi da bude i „ličan“, kako je rekao specijalni tužilac Miljko Radisavljević, pokazaće istraga.

Interesantno je, međutim, da je u listu „Glas javnosti“, Milorad Ulemek februara 2007. godine tvrdio da DB ne stoji iza ubistva Slavka Ćuruvije i negirao da je u zločin umešana Mirjana Marković. Današnji osuđenik za ubistvo srpskog premijera tada je tvrdio da je ubistvo Ćuruvije „podmetnuto“ Službi DB kako bi se „masa digla protiv Miloševića“.

- Zašto je on ubijen baš na Uskrs? Samo zato da bi se posle reklo: „Evo, ‘crveni’ ubijaju na najveći hrišćanski praznik, ništa im nije sveto“ - govorio je tada Ulemek. - Međutim, ta im se stvar izjalovila. Ubistvo Ćuruvije nije podiglo opoziciju i narodne mase protiv Miloševića. Malo su se režiseri preračunali! Zaboravili su da je tada trajao rat i da će se ta vest „izgubiti“ u mnoštvu drugih.

Ulemek je tada objašnjavao da je „Milošević mogao da Ćuruviju skloni sa scene na hiljadu drugih načina“:

- I to zakonski! U ratnom stanju, mogao je da ga strpa u zatvor i da do kraja rata ne vidi ni sunca ni meseca. I, stvar bi bila rešena! Zato je i bila pronađena „alternativa“ u Miri Marković. Jer, ona i Ćuruvija su bili kućni prijatelji. Tu su bile kućne čajanke i na kraju - ispraćaj sa suzama.

Nekadašnji komandant JSO rekao je tada i da je cilj takvih „medijskih napisa“ bio da se „Služba anatemiše i izvrgne ruglu“, optužujući „strani faktor“ da je ubio Ćuruviju.

- Opšte je poznato da je pokojni Ćuruvija živeo normalno. Bez ikakvog obezbeđenja, da se kretao opušteno, tako da je njega, nažalost, mogao da ubije i moj deda - govorio je Ulemek 2007. - Nije za to uopšte bila potrebna Služba. I u ovom slučaju: neko je pažljivo pratio stvari, analizirao i vukao konce. Zato ne stoji ona smešna priča da je sve urađeno po nalogu Mire Marković i Radeta Markovića.

Prema rečima Ulemeka, smešne su bile i tvrdnje ministra policije Dušana Mihajlovića da je Služba angažovala Luku Pejovića i „malog Priku“ da ubiju Ćuruviju. Obojica su u međuvremenu ubijena.

- Ubijeni su za vreme vladavine DOS, koji je ubistvo Ćuruvije tobože razrešio. Samo, fali im i tu svedok-saradnik! Sedam godina sve je to „službena tajna“, a procesuiraće se kad na vrbi rodi grožđe - tvrdio je Ulemek.

Ipak, tri godine kasnije bilo je jasno da Ulemek ipak ima drugačija saznanja o ubistvu Ćuruvije. Jer, Miloš Simović, odbegli pripadnik „zemunskog klana“, optužen i osuđen za razne zločine (od atentata na premijera Zorana Đinđića do otmica i terorizma) pokušao je da trguje „dragocenim informacijama“.

Simović je, posle hapšenja, pokušao da izvuče status svedoka-saradnika, govoreći da zna ko je ubio novinara. Pozivao se na druženje sa Ulemekom u jednoj diskoteci.

- Tada je Legiji prišao jedan čovek i kratko su razgovarali - ispričao je Simović. - Kada je otišao, Legija se okrenuo prema meni i rekao: „Znaš ko je ovo? On je ubio Ćuruviju. Nije mi rekao ime, ali sam ga ja kasnije prepoznao u novinama. Bio je to Miroslav Kurak.

BAGZI: ULEMEK NAREDIO UBISTVO ROMIĆA I KURAKA

I Dejan Milenković Bagzi, drugi pripadnik „zemunskog klana“, danas zaštićeni svedok, u svom iskazu pominjao je slučaj „Ćuruvija“. On je tvrdio da je Dušan Spasojević imao nalog od Ulemeka da ubije Ratka Romića i Miroslava Kuraka. Milenković nije znao razlog, ali je naveo da su posle Legija i „ta dvojica ispeglala stvar“.

Sada se nagađa da je Ulemek govorio i o tome sa tužiocem, odnosno da je objasnio kako mu je Rade Marković tražio da „ubije Romića i Kuraka“. Ipak, i dalje ostaju nejasni motivi bivšeg komandanta „crvenih beretki“ da progovori o ovom zločinu i prvi put direktno optuži Službu za neko ubistvo. Veruje se da će naredni dani dati odgovore i na to pitanje.

MOGAO DA UZME PARE

DA bi Milorad Ulemek Legija mogao da zna dosta o zločinima iz devedesetih godina prošlog veka, svedoči i podatak da je po završetku pobune JSO novembra 2001. godine, vlastima stavio do znanja da raspolaže informacijama o likvidacijama.

Ulemek se tada obreo u kabinetu tadašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića, a na jednom od zidova visio je plakat sa fotografijama ubijenih i nagradama od po 300.000 maraka onome ko pomogne u rasvetljavanju ubistava. Tu su bile slike Slavka Ćuruvije, Ivana Stambolića, Radovana Stojičića Badže, Pavla Bulatovića, Žike Petrovića...

Ulemek je pogledao plakat i pred svedocima glasno sabirao:

- Ne znam da li da vam sada uzmem ove milione ili kasnije - rekao je Legija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (74)

snenokla

16.01.2014. 17:33

kako to da se za 12 godina na vlasti ni jedan dokaz nije pojavio a sad toliko dokaza ima. nismo glupi zna se da su mnogi surovali sa kriminalcima, jer su imali licnog interesa.

Kjara

16.01.2014. 17:35

Neverica! Cuj ti njega, nije bilo dokaza? Nije bilo ili niste zeleli da ih pronadjete? Klasicni nesposobnjakovici. Sve se moze kad se hoce gospodine Tadicu!

sanjaR

16.01.2014. 17:36

"Plašim da ćemo ukoliko budemo previse gledali u medijsku sliku a premalo budemo obraćali pažnju na realnost, biti surovo i prekasno probuđeni iz medijskog sna", rece Tadic. I jesmo prekasno probudjeni, jer da nismo, ne bismo dozvolili da nas DS unistava 12 god, pa sada trazimo brzi oporavak i dobre rezultate posle nepune 2 god. sto je nemoguce.

Vitomir

16.01.2014. 17:36

Ima li nešto u Srbiji i oko nje da se dašava a da se ovaj gradjanin ne pojavljuje sa nekim svojim traćanjem?

Homer Simpson

16.01.2014. 17:43

Pa gospodine Tadicu ovom izjavom vi ustvari potvrdjujete nesposobnost vaseg rezima, ni u jednom postupku niste uspeli da nadjete dokaze, ja bih pre rekao da niste hteli da ih nadjete iz ko zna kojih razloga!

poverenje košta

16.01.2014. 17:46

Očito mu ništa nisu rekli za poligraf Bracanovića, za dokaze koji su postojali još 2001. godine… A svedoci se nisu javljali jer nije postojalo poverenje u istražne organe, pogotovo nakon što ste dali “veštačko disanje” SPS-u.     

inode

16.01.2014. 17:47

Surova istina"Svi parametri pokazuju da se srpsko društvo, uprkos medijskoj slici, nalazi u mnogo lošijem stanju nego ranije. Suočavamo se sa medijskim konstruisanjem slike borbe protiv kriminala i korupcije, a realnost pokazuje svakodnevno povećanje broja kriminalnih dela i korupcije na svim nivoima", istakao je Tadić i zaključio:"Plašim da ćemo ukoliko budemo previse gledali u medijsku sliku a premalo budemo obraćali pažnju na realnost, biti surovo i prekasno probuđeni iz medijskog sna".

Moka

16.01.2014. 17:49

Niste zeleli da se bavite tim stvarima , budite iskreni pa priznajte. Vama je bilo u interesu da to vreme dok ste bili na vlasti, promovisete sebe ,a ne narod i drzavu. Vasu sebicni interesi su vas doveli u polozaj u kojem jeste.

Helena KG

16.01.2014. 17:54

Ova izjava je neuspeo pokusaj gospodina pocasnog da nipodastava uspeh u rasvetljavannu ovog zlocina koji su postigli Aleksandar Vucic i nadlezni drzavni organi.

Vukašin

16.01.2014. 17:58

Tadićeva demagogija.Smešno je da o 90-im priča čovek koji je zaslužan za istorijsko pomirenje DS-a i SPS-a.

ljiki

16.01.2014. 20:02

@Vukašin - SPS -a koji sada drzi gotovo sve vaznije resore u Srbiji, policiju, zdravstvo, školstvo, a u kojima se desavaju velike nepravilnosti, stopiraju istrage... Novim parlam. izborima SNS bi ih pinovo poslao u istoriju.

Vladimir

16.01.2014. 18:01

Sramotna i licemerna izjava Borisa Tadića,čoveka koji najzaslužniji za propadanje države,a i stranke u koju sam nekad verovao.Njegovim dolaskom na čelo DS-a,DS postaje potpuno drugačija stranka od one koju je vodio Zoran Đinđić.Đilas je samo ubrzao sunovrat.

Igor81

16.01.2014. 18:02

o ne, ne opet...ako nije Djilas onda je Tadic, ako nije Tadic onda je Djilas, i sve tako u krug slusamo pricice, mi smo hteli, mi nismo mogli, ovo je falilo, ono je falilo... Gospodo draga, ako kazete da je slucaj otvoren 2007 godine, ne mozete ubediti ljude da za 6 godina niste uspeli da pronadjete dokaze... To nama, narodu, dokazuje da ste bili nesposobna vlast i da treba da se sakrijete u misije rupe i ne pojavljujete se ljudima vise na oci.

MarkoPolo

16.01.2014. 18:05

Prethodna vlast nije mozda posredno kriva u Curuvijinom ubistvu, ali svakako snosi odgovornost za zanemarivanje ovog slucaja. Rasvetljavanje je polako pocelo da gubi svoj smisao i istina kao i pravda bi otisle u zaborav da danasnja vlast nije napravila ozbiljne korake.

Nenad Kovic

16.01.2014. 18:10

Kao i dosad, Tadic neumorno radi na svojoj promociji, ali samo na tome, jer za vreme njegove vladavine nikakvog boljitka nije bilo, a ni zelje za, recimo resavanjem slucaja koji se pominje u tekstu. Najlakse je iznositi raznorazna opravdanja, narodu je dosta price, hocemo dela.

156-159

16.01.2014. 18:18

E stvarno ne mogu da verujem, pa on ovde priznaje da demokrate nisu mogle da se nose sa teretom iz devedesetih. Pa ako je tako zasto niste podneli ostavke i predali drzavu nekom sposobnijem nego ste nas zavlacili sve ove godine?

Elvis

16.01.2014. 18:18

Da su zaista hteli da se bave ovim slucajem, za deceniju vlasti bili bi makar na kakvom takvom tragu. Da li to nisu uradili iz nemarnosti ili im je odgovaralo da se zaboravi pod tepih ne znam i necu da zalazim u to. U svakom slucaju, ostavljaju sliku da svega cega su se dohvatili nisu zavrsili kako treba.

fify

16.01.2014. 18:20

Tadic kao i do sad samo prica prazne price i laze narod... Ne znam samo ko ce jos da mu poveruje posle svega sto je obecavao a nista korisno nikad nije uradio...

Novica Stojanovic

16.01.2014. 18:24

Bivši predsednik Tadić pokušava da i rešavanju ubistva Ćuruvije nađe pozitivne poene za sebe i svoj DS i to potkrepljuje pričom o osuđujućim presudama za ubistvo bivšeg premijera Đinđića koje su rezultirale da deo kriminalnog milje se nađe u zatvorima i posle osuđujućih presuda dovede da deo kriminalaca progovori i dođe do obrta u slučaju Ćuruvija.Istina je da nije postojala politička volja da se ovaj slučaj reši i svako traženje alibija u ovome predstavlja pokušaj da se umanji značaj Vučića.

K G B

16.01.2014. 18:49

Pa ste čekali da se dokazi nekako sami pojave, jel...? Samo je trebalo da se radi na tome ali šta vi znate šta je rad?

Redar

16.01.2014. 20:40

@K G B - Ne oni nisu radili jer su im sponzori, a kasnije i kriminalci bili donatori za stranku,pa gde da udare na svoje. Zato su oni povremeno izlazili u narod sa pričom o borbi protiv korupcije i kriminala kako bi bacili, narodu i međunarodnoj zajednici koja ih je zbog toga pritiskala,prašinu u oči, a terali po starom. Došlo vreme da i to je prošlo.

zejnep

16.01.2014. 19:28

Demokrate bolje da cutite i da se ne pravdate, jer opravdanja nema.Vas dug prema Curuviji je bio da pronadjete njegove ubice.

Margita R

16.01.2014. 19:33

Nije bilo moguce tada naci svedoka?!Da,da, kao i za ostale slucajeve.Prosto nista nije moglo biti reseno.Mi sad treba da verujemo u to?!

Pokey

16.01.2014. 20:30

Pored dokaza, vi niste imali ni ideje, ni volje, ni sposobnosti da bilo šta rešite, samo ste uspešno statirali.

anonna

16.01.2014. 20:36

Kako da ne. Pre ce biti da se radi o tome da tuzilastvo nije toliko slobodno moglo da radi kao sto moze sad i da uopste nije postojala namera da se ovaj slucaj resi. Kako sad svega ima i kako sad sve moze.

Redar

16.01.2014. 20:36

Tadić:"Čujem ova vlada opet imala neki uspeh"? Da, rekošemu njegovi sledbenici. O pa moram se i ja slika- ti za medije i reći da je to zasluga moja i mog DS.

Triksi

16.01.2014. 20:43

Umesto sto sad pravda sebe, korektnije bi bar bilo da cestita Vucicu i ostalima na uspehu, ali on ni to ne ume.

sanjica

18.01.2014. 15:57

@Triksi - Pa ne, tesko je cestitati nekom ko je uspeo tamo gde ti nisi. Al treba biti covek, i ako je neko uspeo, i ako je bolji, treba mu cestitati.

Despina

16.01.2014. 20:48

Pa niste mogli da gušite istragu nego ste jednostavno uljuljkavali i štitili ljudi koji su činili najveće zločine. Građani kada vrate film svi tajkuni su došli posle ubistva Zorana Đinđića jer nije želeo tajkune u Srbiji. Beko je posle ubistva 2004 postao ministar privrede, i svi su 2004 došli u Srbiju, Dragan Đilas je te godine postao član DS, Miroslav Mišković je oteo građanima velike firme,a građane ostavio bez posla.Građani su napokon shvatili da moraju biti ujedinjeni protiv tajkuna.

zabrinut

16.01.2014. 20:55

Lakoje Vucicu da hapsi ubice sada.Sto ih nije hapsio posle ubistva,i tada je bio na vkast SPS , JUL , SRS.

jana

16.01.2014. 21:25

Bolje je da nista ne govorite u svoju odbranu, jer sve sto kazete besmisleno je.Odavno je trebalo rasvetliti ubistva ne samo Curuvije, Pantica, Vujasinovic, a Djindjica i da ne spominjemo. Za sve ove godine mogli ste pokrenuti ozbiljnu istragu, a zasto niste to samo vi znate.Nekom nije odgovaralo? Strah za sopstveni zivot?Budite iskreni i ne iznosite besmilice ili se bar ne oglasavajte.

duco

16.01.2014. 21:27

Nije valjda da Tadic misli da cemo da poverujemo u ovu sarenu lazu.Sad su pronadjeni dokazi a 14 godina nisu mogle demokrate da ih nadju, verovatno su cekali da dokazi dodju do njh.Tadicu vredjas nam inteligenciju.

Zivko Blagojevic

16.01.2014. 21:32

Niste imali dovoljno volje za istragu sa konacnim resenjem.Odgovarala Vam je, medijska eksploatacija,neresenog politickog ubistva.

Smešno

16.01.2014. 21:34

Sada je našao da priča kako nisu gušili istragu, a ne sećam se nešto ni da su bili mnogo glasni o tome da ubice Slavka Čuruvije moraju biti pronađene!!

sanjica

18.01.2014. 15:56

@Smešno - niko se nije mnogo trudio da ispita sve, a sada kada treba da se opravdaju prave se nevini...oni su dali sve od sebe, ali eto, nisu uspeli... bas!

iz glave

16.01.2014. 21:40

Nisam neki vernik danasnjem DB, ali ajde neka bude oficijelna verzija istinita. Pravo je pitanje zašto je toliko bitno da se rasvetli ubistvo Ćuruvije, a ne ministra Pavla Bulatovića, Žike Petrovića ili gen Radovana Stojičića, već se prepuštaju zaboravu. Možda zato što bi kompletna istina osvetlela mnoge današnje domaće i strane demokrate crnom svetlošću?!

Realista

16.01.2014. 22:25

@iz glave - Pogodili ste pravo u centrar ove ljude koje ste nabrojali niko i ne pominje . Kao da nisu postojali , a bili su vazni ljudi u Srbiji nekada. Mozda zato sto se zna da ne bismo smeli da optuzimo neke strance ili neke strane ispostave ovde. Nikako se ne pominje motiv ubistva Curuvije. Tek tako ubijen? Zbog pisanja? 90% Srbije nije ni culo za njegove listove > Sta je to napisao ? Pisali su i drugi mnogo gore stvari o SM i MM pa su zivi i prilicno zdravi. Mozda je ovaj pisao na neku drugu "temu"?

iz glave

17.01.2014. 07:10

@iz glave - u Crnoj Gori je ubijen vlasnik žestoko opozicionog Dana, Duško Jovanović, kamera sa slovenačkog konzulata snimila, ali brinu samo za ubistvo Ćuruvije. Uzgred tada je njegov dnevni telegraf bio možda najčitanija dnevna novina

Slobodan Popovic

16.01.2014. 21:40

Ovo je jedna od besmislica Borisa Tadica kada se drznuo da govori o veoma teskim dogadjajima koji su se na zalost desilie u Srbiji u proslosti. Bolje je da nista ne govorite gospodine Tadicu u svoju odbranu, jer sve sto kazete besmisleno je.Odavno je trebalo rasvetliti ubistva ne samo Slavka Curuvije, Dade Vujasinovic, Zorana Djindjica da ne spominjemo. Za sve ove godine mogli ste pokrenuti ozbiljnu istragu, a zasto niste to samo vi znate. Budite iskreni i ne iznosite .

Branko

16.01.2014. 21:58

Nalogodavac je "Veštica sa Dedinja". Ako grešim - ne izvinjavam se, neka me "Veštica", koja danas više nije na Dedinju, preko svojih đavoljih advokata tuži.

REALNI OPTIMISTA

16.01.2014. 22:22

Tadicevu pricu smo culi do sada,nije nam potrebna,neka se povuce u svoje odaje!

Darija S

16.01.2014. 22:30

Tadic ima neverovatnu sposobnost da sve greske za vreme njihove vlasti pripise drugima.Samo znamo mi ko je za sta odgovoran, bez obzira na politicka Tadiceva uvrtanja.

Sima

16.01.2014. 23:04

Dugo očekivano rešavanje slučaja “Ćuruvija”, koje su prethodne vlasti čuvale pod velom tajne izaćiće na svetlost dana. Ovo treba da bude škola za sve ljude koji su radili na nezakonit način da ne mogu sebi da dozvole takav luksuz, da rade protiv novinara.

Stefani

16.01.2014. 23:22

Kao po obicaju, hteli smo da resimo ali nije moglo, tipicne Tadiceve izjave.Ne znam kako sad sve moze da bude reseno, da se pronadju svedoci, rese sporne privatizacije, podignu optuznice protiv najvecih mocnika u Srbiji?!

Kox

16.01.2014. 23:25

Svi ostali slučajevi u kojima su učestvovale ovakve grupe za likvidacije političkih neistomišljenika treba procesuirati i staviti pred lice pravde. Uzmimo na primer slučaj novinara Pantića kako je izvršena njegova likvidacija, koja još nije rešena.

Ugljar

16.01.2014. 23:36

Ovo su veoma ozbiljne stvari za državu, narod podržava takva istraživanja za koja nije imao nikakva saznanja, do sada, u kojima učestvovale službe koje je narod finansirao. Društvo da se onda pitalo ne bi dolazilo do takvih događaja.

brankooo

16.01.2014. 23:43

Pa da, kad je trebalo zasukati rukave i resiti problem imali su precih stvari... al dobro, napokon se nasao neko ko ce to uraditi.

Plem

16.01.2014. 23:45

Obzirom da je savet za borbu protiv korupcije zahvaljujući naprednjacima sakupio sve relevantne podatke radi rasvetljavanja bitnih stvari koje se tiču ovog slučaja, sumnjam da će više bilo ko ovo da uradi. Smatram da ovo treba da bude poruka svima, da je država jača od kriminalaca, te da niko ne može niko da radi suprotno usvojenim zakonskim normama.

Prava Opozicija

16.01.2014. 23:58

A hoće li biti preispitana odgovornost tadašnjeg ministra informisanja? Koji je huškao, kažnjavao i pretio u tom periodu? Dali je i on bio u ekipi koja je pripremala likvidaciju Ćuruvije? Naravno prvenstveno mislim na medijsku pripremu ubistva.

Mex.

17.01.2014. 04:19

@Prava Opozicija - Prava opozicija @ Ja nisam dovoljno upucen , da li bi mi mogao reci , ko je bio " Ministar informacija " tada ? Hvala .

ретрорефлексиј

17.01.2014. 00:25

Уколико се нешто жели онда то може и да се уради што је управо и доказала СНС,а не само изговори и изговори.

kirš

17.01.2014. 05:45

O svim ovim ljudima koji su uhapšeni u vezi ubistva Ćuruvije se već godinama moglo čitati kako se povezuju sa ovim zločinom, međutim očigledno je da, do dolaska Vučića na vlast, nije bilo političke volje da se ova ubistva istraže do kraja.

maksim

17.01.2014. 06:35

Zahvaljujući upornosti Vučića, i prekidu prakse ranijih vlada, da se tokom istrage mešetari nagađanima i ceo slučaj koristi za dnevno političku popularnost, Srbija konačno ima priliku da vidi ko je odgovoran za ovo ubistvo novinara.

Mis_Pigi

17.01.2014. 07:18

jel to neka slučajnost, da se baš sad, pred izbore, iznose detalji nekog ubistva, ako jeste, onda je to žalosno

sreto

17.01.2014. 10:02

Dal'se neko "zapita" za koga su radili ti "nevino ubijeni" dok je Srbija "krvarila" pod "zlikovackim" bombama? Sta moze da ocekuje, neko ko saradjuje sa "agresorima" u vreme vanrednog (ratnog) stanja, izuzev da se i njemu dogodi nesto slicno kao stotinama hiljada Srba koji su svakog trenutka ocekivali da budu ubijeni od "zlikovacke armade" smrti.

istina...

17.01.2014. 15:00

@sreto - sreto, potpuno ste u pravu, mnogima u Srbiji je do drzave stalo ko do lanjskog snega, samo im je vazan dobro placen posao pa makar i na stetu te drzave....setimo se kako su jurisnici DOS-a "kupovali" glasace i za 50 Maraka, ova Srbija je puna stranih placenika i spijuna zato i nemoze nikad da krene na bolje..!

Asteraki

17.01.2014. 11:14

kako je krenulo ispada da je Ćuruvija sam sebe planirao da ubije, jedino tako neće biti niko okrivljen

Srbin100%

17.01.2014. 14:22

Logicno se namece sledeci korak u istrazi pronalazenje direktnih nalogodavaca ovog ubistva i bice veoma zanimljivo videti da li ce bivsi sef DB-a progovoriti o politickoj pozadini ubistva koje prema svim dostupnim informacijama i misljenjima analiticara naredjeno iz najuzeg Milosevicevog okruzenja

Vule 011

17.01.2014. 15:08

Ko je ubio Curuviju ?Jer to neko ne zna ?Zasto je prijateljska Rusija dala azil Miri i Marku Milosevic ?Od cega zive u Rusiji Mira i Marko Milosevic.Gde je novac opljackan od poreskih obaveznika i dijaspore Srbije ?Mira Markovic jos trazi vilu na dedinju ?Kada cemo videti nekog iz porodice Milosevic na sudu ?Kada ce pravda biti zadovoljena ?Ko ce da mi vrati 20 najlepsih godina zivota ?Ko je ubio Curuviju ?

naknadna pamet

18.01.2014. 14:06

Bolje je bilo da je zatvoren nego sto su ga ubili, sve ih je trebalo zatvoriti, i Djindjica je trebalo zatvoriti, sad bi bio ziv i pisao bi memoare koji nemaju veze sa politikom.Tacnije da se izrazim svi koji su radili protiv svoje zemlje je trebalo odmah zatvoriti na duge robije.

Vozd Karadjordje

20.01.2014. 18:01

Ma tek ce da izadje sve na videlo.Licno taj Rade Markovic je pustio 2000 godine da odu iz kpz Nis siptari na celu sa bracom Mazreku koji su ubijali,silovali nase zene i decu na Kosovu.Svako ko je odbio saradnju tadasnjeg DBa lose je prolazio.A te price kako je Milosevic sve naredjivao u to ni deca vise ne veruju.Pa koliko ima samo nerazjasnjenih ubistava u pomoravlju od strane DBa a za ostalo da se i ne prica.Nije legija sve ovo dzabe ispricao ali polako,jos ovome svemu nije kraj.