Romića video svedok, Kuraka odao telefon

Z. USKOKOVIĆ - N. BIJELIĆ

15. 01. 2014. u 09:18

Dvojici uhapšenih za ubistvo Slavka Ćuruvije sudija odredio pritvor do 30 dana. Obojica saslušanih negiraju umešanost u ubistvo novinara. Pored Legijinog, postoje još dva iskaza, koji su ključni u rasvetljavanju zločina

SUDIJA za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je Milanu Radonjiću, nekadašnjem načelniku beogradskog centra DB i Ratku Romiću, bivšem načelniku Šestog odeljenja beogradskog centra DB, određen pritvor do 30 dana zbog umešanosti u ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

- Pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, da će ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog krivičnog dela koje im se stavlja na teret i zaprećene kazne, koja je preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje ovog krivičnog postupka - navodi se u saopštenju suda.

Pre dva dana, Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu za ubistvo vlasnika lista „Dnevni telegraf“, 11. aprila 1999. godine. Pored Radonjića i Romića, postupkom su obuhvaćeni i Radomir Marković, bivši prvi čovek srpske tajne policije, koji izdržava kaznu od 40 godina zatvora, kao i Miroslav Miki Kurak, nekadašnji pripadnik Službe. Kurak je trenutno nedostupan pravosudnim organima i za njim će biti raspisana međunarodna poternica.

Rešenje o pritvoru za Radonjića i Romića doneto je posle njihovog devetočasovnog saslušanja. Saslušanje Radomira Markovića još nije zakazano, ali se očekuje do kraja nedelje.

Kako saznajemo, Romić i Radonjić su negirali krivično delo koje im se stavlja na teret, tvrdeći da nemaju nikakve veze sa Ćuruvijinim ubistvom. Kako kaže njihov branilac, advokat Zora Dobričanin Nikodinović, „ispitivanje je bilo korektno“.

Romić je i ranije, u nekoliko navrata, tvrdio „da nema nikakve veze sa ubistvom Ćuruvije, da ga ne poznaje i da nikada nije učestvovao u njegovom praćenju“, pošto se u Službi bavio delovanjem stranih obaveštajaca na teritoriji Srbije.

ULEMEK SE SAM JAVIO DA POMOGNE MILORAD Ulemek Legija sam je preuzeo inicijativu i obavestio nadležne istražne organe da je spreman da ispriča sve ono što mu je poznato u vezi sa ubistvom Slavka Ćuruvije. To je uradio, kako se tvrdi, bezuslovno. Ništa nije tražio, niti mu je bilo ko nešto nudio. Na koji način je kontaktirao s policijom i Tužilaštvom, da li pismom ili preko advokata, zasada ostaje tajna. Prema onome što saznajemo, ovaj korak bivšeg komandanta rasformirane JSO nije mnogo iznenadio predstavnike vlasti. Kako objašnjavaju naši izvori, kad je čovek toliko dugo na mestu gde se on nalazi, a u pitanju je zatvor, onda počinje da procenjuje dokle je stigao, kako dalje treba da se ponaša.

- Protiv mene ne postoji nijedan dokaz da sam učestvovao u ubistvu Ćuruvije i iza toga odgovorno stojim - naveo je Romić. - Pričalo se da sam ja odvezao ubice sa mesta zločina, belim „golfom“, ali ta priča nema uporište ni u jednoj izjavi svedoka. Nema dokaza da sam bio na licu mesta u vreme ubistva.

Romić je, govoreći o famoznom belom „golfu“, koji je u Svetogorskoj (tada Ulici Ive Lole Ribara) viđen u vreme ubistva, kazao da je tačno da je dužio beli „golf“, ali dan ili dva pre događaja i to na samo 24 sata dok je njegovo vozilo bilo na popravci. On je kazao i da je jedan njegov kolega, koji je o tome takođe dao izjavu, dužio to vozilo pre njega.

Romić je naveo da ne može posle 15 godina da kaže gde je u vreme ubistva tačno bio, ali da je sigurno jedan deo dana proveo na poslu. Samo, nije mogao da se seti koju je smenu radio. Ipak, tužilac Radisavljević je izjavio da je zahvaljujući izjavama Milorada Ulemeka Legije, ali i drugih svedoka, došlo do hapšenja Romića i ostalih.

Prema rečima advokata Rajka Danilovića, pravnog zastupnika Jove Ćuruvije, rođenog brata ubijenog Slavka, nema razloga da se ne veruje iskazu koji se naziva „živom rečju“, a koji je istražnim orgnaima dao Milorad Ulemek Legija.

- Obavljena su, da tako kažem, još ranije dva talasa predistražnih radnji, i došlo se do ta četiri imena - objašnjava Danilović. - Saslušano je svih 27 pripadnika službe DB, koji su radili na praćenju Slavka Ćuruvije tog dana. Ispitivano je na stotine svedoka. Legija se i ranije pominjao kao neko ko se hvalio da zna ko je „to napravio“, ko je to izvršio. Ali nikada ga niko nije saslušao.

Prema onome što se zna, Ratko Romić i Miroslav Kurak locirani su u blizini mesta ubistva. Za Romića postoji svedok koji ga je identifikovao, dok je Kuraka odao mobilni telefon, čiji je signal registrovan u kritično vreme na obližnjoj podstanici mobilne telefonije. Njih dvojicu Tužilaštvo sada tereti da su direktni izvršioci zločina.

Dosadašnja istraga je utvrdila i da je Milan Radonjić kritičnog dana tražio da ga na svakih deset minuta izveštavaju o kretanju Ćuruvije, kao i da je u vreme ubistva bio u prostorijama Opštinskog odbora JUL Starog grada. On se branio da je ceo dan Uskrsa proveo kod majke. Prema dostupnim informacijama, Radomir Marković je, takođe, jedno vreme proveo na poslu, u izmešteni prostor tadašnjeg RDB kod VMA, ali posetio je i porodicu predsednika Slobodana Miloševića.

MAŠIĆ: MARKOVIĆ JE ZATEČEN Radomir Marković je zatečen svim ovim što se dešava i ne zna o čemu se radi. Još nije saslušan u vezi sa ubistvom Ćuruvije, ali smo se dogovorili da me zove kad tužilac odredi datum saslušanja - izjavio je u sredu njegov branilac, advokat Dušan Mašić, nakon što ga je posetio u požarevačkom zatvoru.

Na konferenciji za novinare vicepremijer Aleksandar Vučić je rekao da su pripadnici DB tog dana pratili Ćuruviju gotovo do same smrti:

- Nedostaje samo tih 25 do 30 sekundi kada je zločin izvršen.

Pored Legije, Tužilaštvo za organizovani kriminal ima još nekoliko svedoka tih događa, od kojih su dva ključna. Reč je, kako saznajemo, o radnicima tadašnjeg Resora državne bezbednosti. Jedan od njih bio je angažovan tog dana na praćenju Ćuruvije.

- On je bio u kolima, parkiranim nedaleko od mesta gde je živeo Ćuruvija - navodi naš izvor blizak istrazi. - Vozilo je bilo na uglu tadašnjih ulica Ive Lole Ribara i Takovske. U retrovizoru je posmatrao ulaz u haustor zgrade u kojoj je bio stan novinara. Kada je preko motorole izdata naredba da se svi operativci povuku i napuste praćenje Ćuruvije, iz nekog razloga ovaj službenik DB je to prečuo. Video je trenutak kada dvojica muškaraca istrčavaju iz haustora i beže ka njemu.

- Sledećeg trenutka ovaj operativac DB vidi da uskaču u parkirani beli „golf“ i velikom se brzinom udaljavaju u pravcu Takovske ulice - navodi naš izvor. - U trenutku dok prolaze pored njega, na mah, vidi i lice vozača. On tada ne zna da gleda ubice „objekta“ u čijem praćenju je učestvovao.

Službena beleška operativaca RDB, beogradskog centra, pokazuje da su Slavko Ćuruvija i njegova supruga Branka Prpa bili pod operativnim nadzorom Službe gotovo do samog napada. Akcija praćenja Ćuruvije imala je operativni naziv „Ćuran“. Kao cilj tajnog praćenja navodi se „utvrđivanje i dokumentovanje kontakata ‘objekta’“(Slavka Ćuruvije prim. aut.).

Kao nalogodovac tajnog praćenja naveden je načelnik beogradskog centra - Milan Radonjić. Iz teksta je vidljivo i da je Ćuruvija tog dana, praćen od prvog minuta 11. aprila, pa sve do 16 časova i 27 minuta. Od ponoći do 13.53 radnici DB su sedeli u Ulici Ive Lole Ribara, ispred broja 35, čekajući da se Ćuruvija uputi negde...

Slavko Ćuruvija i Branka Prpa su posle ručka krenuli kući u Lole Ribara 35. Tamo su ih sačekale dve osobe. Ćuruvija je ubijen s leđa, a jedan od hitaca ga je pogodio i u glavu. U dokumentu o praćenju Ćuruvije navodi se i da je naređenje za praćenje izdao Radomir Marković i to Milanu Radonjiću. Dodaje se i da su operativci namerno povučeni iz operacije, kako ne bi videli trojicu ubica (dva egzekutora i vozača) koji su se sa lica mesta „udaljili belim automobilom marke ‘golf’“.

PRPA: PUCAČ NIJE LIČIO NA KURAKA

BRANKA Prpa, supruga Slavka Ćuruvije, u sredu je za „Novosti“ povodom njene izjave „da Miroslav Miki Kurak nije pucao u njenog supruga“, objasnila da nije to izjavila, već da je rekla kako „čovek kojeg je videla na slici“, a reč je o Kuraku, „ne liči na čoveka koji je pucao u Slavka“.

- To je prosto bio moj komentar na ono što je u medijima objavljeno dan uoči hapšenja - objasnila je Prpa.

Ona je navela da nije verovatno da je ubistvo samoinicijativno naručio Radomir Marković, jer to je, kako je istakla, bila politički motivisana likvidacija.

- Zašto bi neko ko vodi posao likvidacije bio neko kome bi to iz čistog mira palo na pamet i to u uslovima vanrednog stanja - kaže Prpa. - Kad je vanredno stanje, zna se ko donosi odluke, to su politički i vojni vrhovi. Zašto bi Slavko Ćuruvija, kad imamo u vidu progon tokom 1998. godine, zabranu novina, plenidbu i kaznu zatvora, završio tako što bi neki šef DB naredio da on bude likvidiran. To prosto nije moguće. Mislim da je malo više likova u toj priči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (52)

Goran

15.01.2014. 12:01

Vuk draskovic i curuvija su bili branioci srpske drzave i naroda i najvazniji zadatak drzave Srbije je otkrivanje njihovih ubica i progonioca.Nije vazna ni agresija eu i nato pakta 1999 i ubistvo hiljade Srba od strane zapada i siptarskih terorista,samo je curuvija vazan.Bravo

Laki

15.01.2014. 12:01

konacno da su uhapseni pocinioci. nadam se da ce uskoro biti otkriveni i nalogodavci, samo me interesuje ko ih je sve od politicara stitio od 2000. dtago mi je sto je vucic ispunio obecanke, nek nastavi tako

anonimus

15.01.2014. 20:12

@Laki - Ahahahah koliko ste smesni jao Boze moj. Sve je to deo politicke igre, u doba krize narodu se skrece pogled sa glavnog problema ka nekim sporednim besmislenim. Vucic je onim sto policija zna samo pokupio poene, jer mu trenutno odgovara situacija zbog zastite SAD i Nemacke. Da li je moguce da ljudi u Srbiji razmisljaju toliko povrsno i ne vide perfidne igre mocnika na vlasti koji sistematski unistavaju ovu Srbiju 14 godina. Pravicemo mi Slobu od blata a on je bio sam djavo. Bar je imao ****.

stj

17.01.2014. 08:32

@Laki - Sto ti je gadan komentar... ali nazalost verovatno skoro skroz istinit...

Utopija

15.01.2014. 12:10

Ovo je znak, da za ovu zemlju ima nade.. Napokon se pojavio neko ko zavodi red i ne strepi od mafije!Bog neka pozivi Vucica brata!

jecika

15.01.2014. 12:12

Tuzilastvo jednostavno ne sme da dozvoli ni najmanji propust u dokazivanju jednog od najgnusnijih zlocina koji se dogodio u Srbiji. Odradjen je veliki deo posla, a na njima je samo da ne prave greske i tako daju mogucnost zlocincima da se izvuku.

slaki

15.01.2014. 12:13

Istraga mora da utvrdi ko su pored neposrednih izvrsioca i nalogodavci i zasto se toliko godina cekalo da se ozbiljno istrazi ovaj zlocin.

pst

15.01.2014. 12:14

Resavati ovo politicko ubistvo iz vremena kad si bio ministar informisanja oO . Iskreno nisam ocekivao to od vucica, ostali bi pobegli vec na kipar, rusiju ili neko trece mesto. Prijatno sam iznenadjen.

Dragan

15.01.2014. 12:31

Tako je to kada postoji politička volja da se reši ovaj slučaj. Sramota za sve oni koji su imali instrumente vlasti i mogli da reše ovaj zločin

Somi82

15.01.2014. 12:36

Sada je pravi trenutak da se pokrene opsežna istraga kako bi se utvrdilo ko su pravi nalogodavci. Ne znam zašto je ovo godinama gurano pod tepih. Velika mrlja u novijoj istoriji.

Milan Paunovic

15.01.2014. 12:36

Tuzilastvo ce odraditi svoj posao, sad su nezavisni, imaju odresene ruke da rade a sve zaslugom Vucica koji ne trpi pritiske i ispunjava data obecanja. A ostali koalicioni partneri, jedino znaju da vode brigu o svojim foteljama i ogradjuju se kojekakvim izjavama, na sraman nacin, kao sto je to Ruzic odradio.

somi

15.01.2014. 12:41

Rekao civek da ce da hapsi i tako i radi, jos da ovi odaju ko su nalogodavci pa da se svi zatvore da dug period

borka

15.01.2014. 12:48

Predhodnu vlast čiji je centar DS,pa i onu čiji je centar bio DSS treba da bude sramota ovoga. Za tako kratko vreme uspeli su da reše i privedu ljude koji su odgovorni za ubistvo Ćuruvije.

oblačak

15.01.2014. 12:54

Ne sumnjam da će tek sada pravda biti zadovoljena. Ovi krivci moraju da se suoče sa zasluženom kaznom. Samo se nadam da će se otkriti i ko je bio glavni nalogodavac ubistva ovog hrabrog čoveka.

baba Simana

15.01.2014. 21:11

@oblačak - Pravda ce trijumfovati,malo morgen.Glavni naredbodavci nisu jos otkriveni a da li ce ostaje da se vidi.Zamisli da si ti postar koji deli penzije i direktor ti narediOblacak donesi sve pare u moj stan i predaj mojoj zeni hoces li ga poslusati?Tako su i ovi radnici dobili zadatak da likvidiraju Curuviju ako su ga dobili jos nista nije dokazano.

NIgor

15.01.2014. 12:56

Ipak su u ovaj slučaj upleteni ljudi iz vraha DB-a trebalo je imati hrabrosti da se ovaj sličaj pokrene. Da nije bilo Vučićevog obećanja da će se ceo slučaj rasvetliti teško da bi iko pokušao i imao hrabrosti da se upusti u ovo. Moralo je da bide inicirano sa vrha.

majdaMM

15.01.2014. 13:05

Svi se cvorovi odvezu, ako se ima stpljenja, ako je cilj otpetljati i umrseno i umesane izvesti pred lice pravde. Istina se sazna, a rasvetljavanje ovog ubistva jeste rezultat i smelosti i zelje Vuciceve da budemo zemlja u kojoj se istine ne prikrivaju, zlocini ne zataskavaju i zbog istina se ne ubija ako ne idu nekome u prilog.

Slobodan Popovic

15.01.2014. 13:10

Posle ubistva Slavka Curuvije proslo je skoro 15 godina. Od tad pa do sad u vlasti su se izmenjale sve parlamenatne stranke, Budimo realni, niko nije smeo niti imao hrabrosti da obelodani sve pojedinosti oko ubistva Slavka Curuvije. Danas Aleksandar Vucic smogao snage, hrabrosti, smelosti to da uradi, iz tih razloga zelim da mu pruzim svu mogucu podrsku zasto ga ne podrzati. Zahtev tuzioca je sasvim opravdan i ispravan.

monk

15.01.2014. 13:33

Ovo je ipak previše veliki slučaj da bi se sprovodio bez dokaza. Ali istraga je tek u toku. Dokazi sve do konačne presude logično je da neće isplivti u javnost. Prošla su vremena kada su novinari bili prvi obavešteni.

Zdravko

15.01.2014. 14:46

Verovatno ima još zainteresovanih koji imaju neka saznanja pa bi hteli da kažu nešto, trebalo bi da im se da šansa, ali mora sami da shvate da će ih država zaštiti. Država je krenula ozbiljno u obračun sa kriminalom tako da nema više šale.

Rubin

15.01.2014. 14:49

Cekali smo da se resi taj slucaj 14 godina, da pokazemo kako je pravda dostizna, da napokon postanemo drzava gde se zlocin kaznjava. Da su to uradili za svih ovih godina Tadic ili Djilas,napisao bih kao nestranacka licnost da je to hrabar potez za pohvalu, ali avaj za takav potez nisu imali dovoljno ... . Time su pokazali kakvi su u stvari lideri i kako su samo svoj dzep gledali.

Stanko

15.01.2014. 15:56

Ako se podrzumeva da stranka ustvari predstavlja neko udruženje građana onda mora većina članova da se pita o predsedničkim kandidatima. Niko ne može u ničije ime da odluči, svako ima pravo glasa, s tim da to glasanje bude regularno, a ne namešteno.

Grofica

15.01.2014. 16:13

Drzava je predugo tapkala u mesto sa ovim slucajem ne nudeci nikakva konkretna resenja. Da Vuciceva borba nije krenula u smeru resavanja, nikada se ne bi doslo do konacne istine i pravde.

BACVANIN

16.01.2014. 22:31

@Grofica - Sam Vucic je izjavio da on nema puno udela u resavanju ovoga slucaja.tuzilastvo je dobilo nalog i odresene ruke za resavanje ovoga slucaja.

Klaudije

15.01.2014. 16:19

Svi dusebriznici koji su sumnjali u istinitost ogromne borbe sa kriminalom i rasvetljavanje starih slucajeva, mogu da odahnu jer je doslo vreme za naplatu i ispunjenje datog obecanja i u praksi.

Mirko

15.01.2014. 17:14

Ne treba dozvoliti više prethodnim vlastodršcima da se pojave na čelo demokratske stranke, jer to članovi stranke i narod ne želi. Ne mogu pojedini tajkuni da nameću svoje kandidate na čelo tih stranaka, što znači da se ne pita većina članstva, jer ni narod neće da nas podrži, onda uzalud cela priča.

Slaviša

15.01.2014. 19:12

Da bi se neke stvari razjasnile potrebno je da svi građani koji imaju nekakva saznanja daju svoj doprinos u rešavanju ovog slučaja, tako i Legija osteio grižu savest i želi da doprinese rešavanju slučaja Ćuruvija.

toša

16.01.2014. 08:21

@Slaviša - Jesi li se pitao druže da li ti gradjani što treba da daju doprinos imaju hleba da jedu ili je najbitnije da se brinu za zdravlje novinara koji se usput ne sekiraju što ti gradjani ostaju volšebno nez firmi, posla, hleba jer je najbitnije da imaju o čemu da pišu i bave se politikom ne hajući niti za interes naroda niti za interes države. Bitna je demokratija koje uzgred nigde u svetu nema. Zbog ovoga ova zemlja nema ni vojsku ni policiju.

Lab

15.01.2014. 19:44

Ipak je Ulemek savestan građanin, koji razume situaciju, u kojoj se našla država i da će joj pomoći u rasvetljavanju takvih zločina, kao što je 5.oktobra 2000.godine dao svoj doprinos, kada nije hteo da izvrši naređenje nadležnih i napadne demonstrante ispred skupštine u Beogradu.

Vojo

15.01.2014. 20:45

Ko se seća još odavno je Vojislav Šešelj kao ubicu Slavka Čuruvije označio istog ovog Kuraka,bio je to neki anketni odbor Savezne Skupštine čiji je on bio predsednik,a onda su se svi sprdali sa tim i niko nije verovao,svi su pričali da Šešelj manipuliše i izmišlja.....

branka

16.01.2014. 07:15

@Vojo - Tačno tako i tražio je da mu policija isplati nagradu koju je nudila za informacije o ubicama.

BACVANIN

16.01.2014. 22:27

@Vojo - Znam da je Seselj trazio da mu se isplati nagrada za pronalazenje ubice,tada je vlasti bilo zao dati nagradu Seselju sto bi za istu bilo sramota.

stokuća

16.01.2014. 08:51

@Vlajko - Jesi li ti udbaš pa znaš da iza toga stoje Mirjana i Sloba,Jadna Srbija.Čovek nema pojma a izriče nebulozne tvrdnje zato što MRZI.

mjća

15.01.2014. 21:01

Istine radi, dotična đ-ga nije bila supruga g-ina Ćuruvije, nije bila ni nevenčana supruga. Morali bi više pažnje posvetiti rodbini Ćuruvije, a ovu gospođu ostaviti bez mediske pažnje, koja joj je očigledno preko potrebna.

branka

16.01.2014. 07:13

@mjća - Upravo tako. Ističe da je poznati istoričar iako je studirala punih 14 ( tako je četrnaest) godina i odmah nakon studija se zaposlila u državnoj instituciji, valjda je dobro utvrdila gradivo! Srbijo među šljivama

Ljiljana

15.01.2014. 21:01

Ovo je strasno gledati cak i na nivou grafike!!! Uzas, ne ponovilo se!!! Da robijaju 200 godina, malo je!!!

ivan jovanovic

15.01.2014. 21:26

Ne prolazi svaki komentar , ali Ljljana draga ,slazem se da je "uzas mrtvo tijelo' Dali se Ljiljana slaze da je tih uzasa bilo malo previse te 1999 godine ,da su7 nekad mrtva tijela odgovor za neka druga mrtva tijela (sto nije u redu ) , (a mozda i jeste) .

lila

15.01.2014. 21:32

e ako Romic kaze da je beli golf koji je zaduzio zbog popravke njegovog odma provera iskaza ,(kod mahanicara) ali i njegovog kolegu koji je uzimao isti golf privesti kod sudije i odrediti mu pritvor do 30dana mozda je svedok bas Video tog kolegu na mestu gde je ubijen Curuvija ali ocevicu je zapreceno da mora reci DA JASAM VIDEO ROMICA i svedoka dogadjaja privesti i odrediti pitvorr da mu se ne desi da ga pojede mrak

Sima

15.01.2014. 23:04

Treba svi građani da podrže ovakve akcije kojima se teži da se više nikada ne dogode, privedu pravdi počinioci, i na taj način stvorimo klimu poverenja i poštovanja u državi. Svaka pomoć je dobro došla onima koji doprinose rešavanju, a što je u cilju napredka društva u kome živimo.

Despina

15.01.2014. 23:14

Legija najbolje zna sa kim je sarađivao, i ko mu je smestio.Drago mi je da Legija učestvovao na rasvetljavanju ovog ubistva. Niko pre Aleksandra Vučića nije radio na slučajevima niti su bilo šta radili za interes građana, uvek ostali iti ljudi u svim garniturima i bili zašuškani, a napokon danas se situacija u Srbiji menja. Svi koji su krivi moraju da odgovaraju. Znamo da Slobodan Milošević svoje protivnike likvidirao, tako je bilo sa mnogim koji su mu suprostavljali.

Gordanac

15.01.2014. 23:28

Na osnovu iskaza legije odredjen je pritvor Romicu i Radonjicu,kakva glupost..Svakog dana serviraju lazi ovom narodu, znaci legija nije imao nikakve bolove u predelu stomaka nego je stvarno imao sastanak sa nekim iz vrha pre par nedelja.Direktni izvrsioci ovog zlocina su najmanje krivi,razumete vi to ili ne?Krivci su nacelnik DB i covek iznad njega,to je bila tajana sluzba a ne folklorno drustvo naredjenja moraju da se izvrsavaju.Pravila se znaju u bilo kojoj drzavi izdaja se placa jedino glavom

Srbin100%

16.01.2014. 14:46

@Gordanac - Otkiverni su direktni izvrsioci zlocina,dalja istraga ce bez ikakve sumnje dovesti i do nalogodavaca koji je neko iz najblizeg okruzenja porodice Milosevic ako ne i clan te porodice

Glavni arhivator

15.01.2014. 23:56

Bilo je krajnje vreme da se resi ovaj probelm, svakako je bolje da osumnjiceni ostanu u pritvoru kako bi se izbegla mogucnost da pobegnu ili da bilo koji nacin uticu na istragu sobzirom da je ovo vrlo delikatan slucaju cije se resevanje rasteze vec godinama.

kepri

16.01.2014. 10:49

DA DA kako da ne,koristili su sluzbeni auto,cak su u jednom momentu ukljucili rotaciju, da nije smesno bilo bi zalosno. Likvidator je covek koji moze da ubije i da gleda u lice osobu koju lisava zivota,a pripadnici DB-a mogu biti samo logistika. Posto Milosevic za vreme svoje vladavine nije mako od pocetka istrage za ubistvo,sve su prilike da je on nalogodavac,odnosno Marko Milosevic,a sluzba nema veze sa tim.

vukan

16.01.2014. 10:50

PRICAM TI PRICU!!!Po pisanjima novinara u slucaj ubistva Slavka Curuvije, na ovaj ili onaj nacinibilo je ukljuceno oko trideset do cetrdeset ljudi, operativaca DB, Savrsen nacin da se kompromituje sluzba u periodu bombardovanja, sve mi ovo izgleda malo naivno za sluzbu koja je imala dosta pismenih ljudi?

Srbin100%

16.01.2014. 14:44

Cekali smo 15 godina i najzad smo docekali razresenje slucaja Curuvija i logicno se postavlja pitanje ko je i iz kojih pobuda stitio nalogodavce i izvrsitelje ovog gnusnog zlocina toliko dugo i ocekujem da ce ovo biti predmet posebne istrage tuzilastva

Prle

17.01.2014. 13:26

U skladu sa Zakonom svi građani Srbije treba da odgovaraju, za učinjeno protivno Zakonu. A one stranke, koje nisu sprovodile Zakon u Srbiji neka se pitaju ko će za njih glasati.

zivorad

18.01.2014. 06:13

Motiv? Zasto bi zbog politike neko tada hteo da ubije Curuviju? Curuvija nije bio politicar, kazu da je bio DB-ovac i dovoljno bogat da otvori novine dobije sve dozvol, itd, i placa najzahtevnije novinare, ukljucujuci i Tijanica.Curuvija je prakticno bio nepoznat srpskoj javnosti, i kako je onda bio "politicki opasan" ? I zasto su ga pratili, prisluskivali itd? Gde su ti dosijei? Kako se meni cini u Srbiji se ubija zbog para a zbog politike bombarduje...