„Novosti“ saznaju: Na udaru „Groma“ našao se i jedan Panter

Z. U.

11. 12. 2013. u 21:30

Na tertoriji Užica, policija je pokušala da uhapsi i poznatog narko-dilera koji je u Interpolovoj bazi podataka evidentiran kao pripadnik ove čuvene pljačkaške grupe

NA udaru policijske akcije „Grom“, kako saznaju „Novosti“, našao se i jedan član svetski poznate kriminalne grupe „Pink Panter“.

Na tertoriji Užica, policija je pokušala da uhapsi i poznatog narko-dilera koji je u Interpolovoj bazi podataka evidentiran kao pripadnik ove čuvene pljačkaške grupe. On je najviše „operisao“ u Španiji, gde je orobio nekoliko juvelirnica, ali i u više drugih zemalja Evrope.

Kako saznajemo, tokom pretresa njegove kuće pronađena je droga, a majka je rekla da je reč o narkotiku koji pripada njenom sinu. Neposredno pre toga, on je napustio dom. Užička policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog držanja droge, a prema nezvaničnim saznanjima, osim što diluje, i sam je uživalac opijata.

Za njim je policija raspisala potragu, tako da ga osim Interpola sada jure i Užičani. Poznat je i po razbojništvima počinjenim u ovom kraju, a na njegovoj meti našle su se i neke menjačnice.

Analiza velike jednodnevne akcije pokazala je da su više od polovine privedenih - višestruki povratnici u činjenju krivičnih dela. Od tog broja, 27 odsto je iste prestupe činilo u poslednje tri godine. - Od ukupnog broja uhapšenih u „Gromu“, 15 odsto njih nikada ranije nije imalo dodira sa policijom - navodi izvor „Novosti“ iz MUP Srbije.

- Do njih smo došli dobro analiziranim podacima i pokazalo se kao pun pogodak. Kod svakog od njih pronađena je neka vrsta narkotika. Najviše „novajlija“ privedeno je u Šapcu, sledi Subotica, a zatim i ostali gradovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

blic67

12.12.2013. 04:51

Najviše „novajlija“ privedeno je u Šapcu zbog toga sto policija godinama ne radi ono za sta su placeni.

013gonzo

12.12.2013. 08:42

Interesantno!Niko nije nista javio "dilerima" a ovaj otperjao neposredno pre upada policije u njegov stan?????Kako li je samo to tako "slucaj" namestio ili neko od "nepotkupljivih" sluzbenika policije???

Gangula

12.12.2013. 15:25

@013gonzo - Bravo, genije. Valjda bi taj što je "otperjao" poneo sa sobom i ono što je nađeno, odnosno drogu. Zar ne? A da, po tebi mu je murija verovatno podmetnula. Šta ćeš, panduri su korumpirani 110% a lopovi i narko-dileri su jadni i pošteni građani koji od razbojništava i trgovine drogom plaćaju poreze i doprinose državi i glasaju na izborima. Kao i svaki građanin koji je inteligentan i obavešten ispod proseka "pametuješ". Idi spavaj.