U ULICI Rujica u Rakovici, ispred broja 14, kod obdaništa, Velibor Stojanović (73) u petak je oko 11.05, više puta kuhinjskim nožem izbo bivšu suprugu Dobrilu Stojanović (75), koja je na licu mesta preminula. Policija je uhapsila napadača.

Prema rečima svedoka ovog događaja Milana Čingovića, sve se desilo iznenada.

- Vraćao sam se od komšije, kad sam ispred sebe ugledao jednog muškarca i jednu ženu - priča Čingović. - U ulici, u tom trenutku, osim nas troje, nije bilo više nikoga. Srećom, ni deca iz obdaništa nisu bila napolju.

Svedok kaže da ništa nije slutilo na tragediju.

- Odjednom, video sam da muškarac ispred mene prilazi meni nepoznatoj ženi, vadi kuhinjski nož, veličine oko 20 santimetara i više puta je ubada u leđa. Nesrećnica je pala na tlo, zapomažući, a on preko nje, nastavivši da je besomučno ubada, kao džak.

Ne razmišljajući ni trenutka o svojoj bezbednosti, Čingović je pritrčao napadaču:

RAZVELI SE PREMA prvim nezvaničnim informacijama, Dobrila i Velibor Stojanović su se nedavno, posle višedecenijskog bračnog života - razveli. Dobrila je kupila stan u ulici u kojoj je i napadnuta i ubijena, dok je Velibor ostao da živi u njihovoj porodičnoj kući u Resniku.

- Pokušao sam da ga otrgnem od žene i da mu otmem nož, ali se on opirao - nastavlja dalje svoju priču Čingović. - Onda je, iznenada, kao da se probudio iz nekog sna, napadač prestao da se opire i ja sam uspeo da mu otmem nož i bacim ga što dalje od njega. Više nego trezveno, čak rekao bih hladnokrvno, rekao mi je da se ne plašim, da neće praviti probleme i da je „uradio ono što je hteo“. Napomenuo je i da se uopšte „ne kaje što je ubio ženu, koja ga je ostavila i opljačkala“.

Videvši šta se dogodilo na ulici, nekoliko komšija je pritrčalo u pomoć Čingoviću, a jedno od njih, Ljiljana Marković, medicinski radnik, i nesrećnoj ženi, mislivši da je još uvek živa.

- Htela sam da joj pomognem, ali bilo je kasno - kaže Markovićeva.

Ubrzo je, na lice mesta, po pozivu komšija, stigla i ekipa Hitne pomoći i policija. Nažalost, doktori su mogli samo da konstatuju smrt Dobrile Stojanović, čije je telo ubrzo, sa tri ubodne rane u predelu leđa i jednom dubokom rasekotinom kod uha, prevezeno na Institut za sudsku medicinu, radi obdukcije.

Njen suprug i ubica Velibor Stojanović nije pružao nikakav otpor prilikom hapšenja. Naprotiv, najnormalnije je priznao zločin i potom, sa lisicama na rukama, ušao u jedan od policijskih automobila.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, motiv za ovaj zločin su, najverovatnije, neraščišćeni bračni i imovinski odnosi i ljubomora.

KOMŠIJE


STANARI Ulice Rujica, u kojoj se u petak desio zločin, zgroženi su onim što ih je zadesilo.

- Ovo je miran kraj. Strašno je ovo što se dogodilo, naročito jer je tu obdanište, u čijem dvorištu su svakog dana deca. Sreća, pa ih ovog puta nije bilo, da vide užas... Inače, ženu koja je ubijena, niko od komšiluka ne poznaje. Viđali smo je na ulici i čuli da se nedavno ovde doselila. Načuli smo i da je razvedena, ali ništa više o njoj ne znamo, ni zašto je posle toliko godina ostavila muža, niti da li su imali dece u braku - ispričale su nam komšije.