Sin crnogorskog ambasadora oslobođen optužbi za silovanje

Tanjug

10. 07. 2013. u 14:10

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas sina ambasadora Crne Gore u Švajcarskoj Damjana Perovića (30) optužbi za silovanje Beograđanke B.M. (35) u junu 2011. godine

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu oslobodio je danas sina ambasadora Crne Gore u Švajcarskoj Damjana Perovića (30) optužbi za silovanje Beograđanke B.M. (35) u junu 2011. godine, ali ga je istom presudom osudio na devet meseci zatvora jer joj je naneo lake telesne povrede.

Obrazlažući presudu, sudija Dragomir Gerasimović je naveo da posle saslušanja svih svedoka, oštećene, njene majke i sudskih veštaka, sud nije pronašao dokaze da je B.M. bila silovana u svom stanu u junu 2011.

Sudija je naveo i da je sama oštećena izjavila da je posle svega otišla da se istušira i legla da spava, a slučaj nije prijavila policiji već se posle nekoliko sati prvo obratila majci.

Peroviću, koji se inače bavi manekenstvom, vreme koje je proveo u pritvoru uračunava u kaznu, a kako je u pritvoru proveo godinu dana, on je kaznu izdržao.

Na ovu presudu tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Ukoliko Apelacioni sud potvrdi presudu, Perović će imati pravo da traži odštetu zbog provedenih tri meseca više u pritvoru od zatvorske kazne koja mu je izrečena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

stanko

10.07.2013. 20:35

Devet meseci za lake telesne povrede, presuda viseg suda u Beogradu . Godinu ipo dana, za ubistvo petnaestogodisnjeg decaka, presuda viseg suda u Novom Sadu. Pravi smo kandidati za Evropu , esperti smo za dvostruke arsine.

stanko

11.07.2013. 00:27

@stanko - Za pokusaj ubistva , deset godina, presuda apelacionog suda u Beogradu???????????????????????????????????????????????

p,p.

11.07.2013. 15:02

Sticem utisak da svi koji imaju odgovornu funkciju u zemlji Srbiji,rade protiv interesa njenih gradjana!