Selo Knez: Ugušili se otac i sin

M. RISTOVIĆ

ponedeljak, 18. 02. 2013. u 20:58

Село Кнез: Угушили се отац и син
Tragično nastradali Branislav i Vladimir Nikolić. Ugljen-monoksid dospeo iz šporeta, koji je korišćen za grejanje

OTAC i sin, Branislav (83) i Vladimir (58) Nikolić, tragično su nastradali u porodičnoj kući u Knez Selu kod Niša. Prema navodima policije, ugušio ih je ugljen-monoksid iz šporeta na drva, koji su koristili za grejanje.

Njihova beživotna tela u dnevnoj sobi otkrio je kum Mladen Bošković u nedelju oko 14.30, posle dojave komšija da je u kući Nikolića već nekoliko dana stalno uključena sijalica, a da Branislav i Vladimir nisu izlazili u dvorište.

Sumnjivo je bilo i što se u poštanskom sandučetu nalazile koverte, koje niko nije preuzimao, a iz dimnjaka se nije vio dim.

- Vrata su bila otključana, a odmah sam pretpostavio šta se desilo kada sam video njihova tela u sobi - priča Bošković. - Vladimir je mrtav bio u poluležećem položaju na kauču, a na podu sam zatekao telo njegovog oca. Štake koje je koristio Vladimir bile su pored njega, pa stičem utisak da nisu ni pokušali da izađu iz sobe. Verovatno su se ugušili iste noći kada sam ih poslednji put video.

BEZ SUMNJE BOŠKOVIĆ ukazuje da je policija izvršila uviđaj i na nema sumnje da su se Nikolići ugušili od dima. U kući je pronađeno 200.000 dinara njihove ušteđevine, i sa tim novcem je organizovana i sahrana.

Kum Nikolića govori da je protekle srede posetio Branislava i Vladimira i da je još tada primetio da sa njihovim odžakom i šporetom nešto nije bilo u redu. Kaže da ih ih je zapazio u sobi punoj dima, koji je izlazio iz šporeta, jer je verovatno odžak bio zapušen.

- Morao sam da luftiram sobu, rekao im da obavezno i oni to urade - ističe Bošković. - Kako se Vladimir otežano hodao zbog bolesti, a njegovo otac zbog starosti takođe nije bio puno pokretljiv, planirao sam ovih dana da im očistim dimnjak. Nažalost, sada je kasno.

U Knez Selu kažu da su otac i sin živeli povučeno i da se nisu mnogo družili sa meštanima.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Meda

19.02.2013. 07:35

Poluobavestenost je valjda danasnji standard novinarstva.selo "Knez Selo", "Novo Selo"...

vojkanrandja

20.02.2013. 13:11

@Meda - Nije "poluobaveštenost" već pametovanje tamo gde mu nije mesto tj. u naslovu.Lepo u daljem tekstu piše pravi naziv sela ali je neko hteo da bude pametniji nego što jeste.Po ovom autoru naslova bilo bi: Banja Soko,Banja Niška.selo Novo,Selo Bačko Petrovo. I nije ovo prvi put

vojkanrandja

20.02.2013. 13:12

Nije "poluobaveštenost" već pametovanje tamo gde mu nije mesto tj. u naslovu.Lepo u daljem tekstu piše pravi naziv sela ali je neko hteo da bude pametniji nego što jeste.Po ovom autoru naslova bilo bi: Banja Soko,Banja Niška.selo Novo,Selo Bačko Petrovo. I nije ovo prvi put