BEOGRAD - OFK "Beograd" smatra da nije oštećen postupanjem Zvezdana Terzića, Vladimira Bulatovića i Dražena Podunaca i neće protiv njih podnositi imovinsko-pravni zahtev, niti će se pridružiti krivičnom gonjenju, rekao je danas na suđenju advokat kluba Srđan Ilinčić.

"Analizom rada, Upravni odbor kluba je zaključio da za njega nema nikakve štete. Taj stav je zauzet još u decembru 2008. a potvrđen je u septembru 2012. godine", precizirao je Ilinčić izjašanjavajući se na suđenju Terziću, Bulatoviću i Podunavcu pred Višim sudom u Beogradu.

Što se tiče Milovana Nikodinovića protiv koga je danas postupak spojen sa procesom protiv ostalih optuženih, Ilinčić je rekao da će se izjasniti nakon zvanične odluke Upravnog odbora kluba, ali da smatra da će stav biti isti.

Nikodinović, protiv koga je tri godine proces bio razdvojen jer je bio teško bolestan, danas se prvi put uzjasnio da nije kriv za delo za koje se tereti, u vezi sa transferom nekadašnjeg fudbalera OFK Vanje Grubača.

Terziću, koji je bio predsednik Fubalskog saveza Srbije, a pre toga diretor OFK "Beograda, i ostalima sudi se zbog optužbi da su od prodaje tri fudbalera OFK "Beograd" protivpravno prisvojili oko četiri miliona evra.

Bulatović je takođe bivši direktor OFK "Beograd" , a Podunavac je fudbalski menadžer.

Sledeće suđenje zakazano je za 11. mart kada bi kao svedoci trebalo da budu saslušani Vanja Grubač i Dejan Joksimović.

Svi se terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje im preti kazna od dve do 12 godina zatvora.

Optuženi su za protivpravno prisvajanje novca od transfera fudbalera OFK Beograda Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića.