SVETLANI Ceci Ražnatović rok za otplatu treće rate novčanog dela kazne na koju je osuđena zbog malverzacija sa transferima fudbalera „Obilića“, ističe 30. juna ove godine - rekla je u sredu portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić.

Pošto uplati treću ratu od 500.000 evra, Ražnatovićevoj bi trebalo da bude skinuta i hipoteka na kući u Ljutice Bogdana, koja je bila upisana kao garancija da će treća rata biti uplaćena na račun budžeta. Ražnatovićeva je prve dve rate uplatila u dogovorenom roku, a u sredu nije imala komentar na izjavu portparola suda.

Presudom iz maja prošle godine osim zatvorskih kazni Ražnatovićevoj i njenoj sestri Lidiji Ocokoljić, koja je sa njom bila osuđena, naloženo je da u budžet Srbije uplate ukupno milion i po evra na ime oduzete imovinske koristi.

Prema sporazumu koji je zaključila sa tužilaštvom, Ražnatovićeva je priznala krivicu, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne, da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK „Obilić“ u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja. Krajem februara prošle godine joj je istekla kazna, kad joj je i skinuta elektronska narukvica. Lidija Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.