Ceca dužna još 500.000 evra

N. B.

09. 01. 2013. u 20:50

Цеца дужна још 500.000 евра
Svetlani Ražnatović stiže treća rata novčanog dela kazne na koju je osuđena zbog malverzacija sa transferima fudbalera „Obilića“. Milion evra uplatila na vreme
SVETLANI Ceci Ražnatović rok za otplatu treće rate novčanog dela kazne na koju je osuđena zbog malverzacija sa transferima fudbalera „Obilića“, ističe 30. juna ove godine - rekla je u sredu portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić.

Pošto uplati treću ratu od 500.000 evra, Ražnatovićevoj bi trebalo da bude skinuta i hipoteka na kući u Ljutice Bogdana, koja je bila upisana kao garancija da će treća rata biti uplaćena na račun budžeta. Ražnatovićeva je prve dve rate uplatila u dogovorenom roku, a u sredu nije imala komentar na izjavu portparola suda.

Presudom iz maja prošle godine osim zatvorskih kazni Ražnatovićevoj i njenoj sestri Lidiji Ocokoljić, koja je sa njom bila osuđena, naloženo je da u budžet Srbije uplate ukupno milion i po evra na ime oduzete imovinske koristi.

Prema sporazumu koji je zaključila sa tužilaštvom, Ražnatovićeva je priznala krivicu, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne, da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK „Obilić“ u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja. Krajem februara prošle godine joj je istekla kazna, kad joj je i skinuta elektronska narukvica. Lidija Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

sanja

09.01.2013. 21:04

Ratu treba da plati do 30. juna a vi vec u januaru objavljujete vest o tome ! Cemu sluzi ovaj tekst ? Podsetnik Ceci ili zamajavanje naroda da se ne razmislja o istinskim probemima ? Lako mi je za Cecu !

Primetilac

10.01.2013. 10:26

@sanja - da je država pravna, ko što nije, njoj treba da se konfiskuje celokupna imovina (kriminalnog porekla) i da leži poprilično u apsani, a ne da nam tu serviraju bajku o Ivici i Marici, to je za decu

Branko

09.01.2013. 22:00

Dobri ljudi pomognite. RTS, akcija, da se skupljaju prilozi. Kriza je, nema se. Naći će se.

рашко

10.01.2013. 08:58

@ - Зар није за исто дело Џајић аболиран? Некоме слобода а некоме затвор и глоба- то је све друго, само не правда.

Dobrica

11.01.2013. 06:26

U ovm slucaju ili pruzi ili se ispruzi a moze i jedno i drugo kako gospoja odluci