KRAGUJEVAC- Htela je da se izvuče iz pakla i višegodišnje torture koju je trpela zbog dece, ali je nesrećnicu namamio u kuću i ubio.

Tim rečima Živko Živanović, otac tragično nastradale Nataše, započinje priču o teškoj drami svoje kćerke koju je suprug bacio kroz prozor, a potom ubio nožem.

Porodična drama, kojoj je najverovatnije „kumovala“ droga, okončana je monstruoznim ubistvom, koje se desilo u nedelju popodne u porodičnoj kući supružnika u naselju Bagremar.

Prema dosadašnjim saznanjima, nakon kraće svađe Dejan Cvetić (40), ne obazirući se na plač svoje dvoje maloletne dece, suprugu Natašu bacio je kroz zatvoren prozor sa drugog sprata kuće u kojoj su živeli .

Dok je ona , teško povređena, zapomagala, zvala pomoć, molila da je poštedi, strčao je u dvorište i nožem joj prerezao vrat. U nekontrolisanom besu, prema onome što je saopštila policija, zadao joj je još nekoliko udaraca nožem u grudi i stomak.

BRANI SE ĆUTANJEM ISTRAŽNI sudija Višeg suda Suzana Grujović u ponedeljak je osumnjičenom Dejanu Cvetiću odredila pritvor zbog teškog ubistva.
On se pred istražnim sudijom branio ćutanjem.

- Stravično. Besomučno je udarao nožem. Jadnica je prethodno , kada je pala sa sprata u dvorište, vapila za pomoć, molila komšije da pozovu policiju.

I njega je preklinjala da je poštedi, ali se nije obazirao, ubio ju je na najmonstruozniji način, još u šoku priča jedan od očevidaca ove teške tragedije koji ne želi da mu pominjemo ime.

Komšije, ali i najbliža rodbina pričaju da je osumnjičeni Dejan, navodno, odavno „pao u kandže droge“, a da je suprugu , svog oca, pa čak i decu godinama maltretirao i tukao.

Otac mu je od muke pobegao u jedno selo kod Knića.

-Horor u kući užasa, zavio je u crno tri porodice, komentarisao je ovo brutalno ubistvo, jedan od komšija u Ilindenskoj ulici gde se desio stravičan zločin.

Otac nesrećne Nataše Živko Živanović, ogorčen je na pravosudne organe, jer je više puta prijavljivano da je tučena, ali procesi nisu dovedeni do kraja, niti je nasilnik izdvojen iz porodice. Delimično krivi i sebe jer, kako kaže, nije imao dovoljno hrabrosti da kćerku otrgne iz pakla koji je preživljavala zadnjih pet-šest godina braka sa Dejanom.

DECA Živko priča da je Dejan i nameštaj prodavao, verovatno zbog droge, prodao očev kamion, automobil, belu tehniku koju im je kupovao Natašin otac. Nijedno nije bilo zaposleno, njihovo dvoje dece, mališani od sedam i osam godina, privremeno su kod Dejanovog ujaka Milana Stojiljkovića. On kaže da su ga u ponedeljak posetili radnici Centra za socijalni rad i da je privremeno preuzeo brigu o njima.
- Ne mogu tražiti starateljstvo nad decom. Zbog torture koju su preživeli njima je sada neophodna stručna pomoć- kaže Natašin otac Živko.

Pre desetak dana pokušala je da se otruje. Završila je u bolnici. Tu sam je zadnji put video živu. Dugo me je grlila, plakala i govorila da je sebi htela da oduzme život jer više ne može da istrpi torturu. Znao sam odranije da je tukao, viđao sam njene modrice, izbegavala je da mi priča kroz kakve sve muke prolazi- kroz jecaje priča Natašin otac Živko.

On kaže da se Nataša po izlasku iz bolnice nije vratila Dejanu. Otišla je kod nekog svog prijatelja Italijana.

- Namamio je da dođe kući, izgovarajući da je dete bolesno. Nataša je to SMS porukom saopštila sestri od tetke. Rekla je da će joj se javiti, “ako preživi“. Kao da je slutila da će se desiti nešto strašno- priča Živko.

Iste večeri, komšije su mu saopštile najcrnju vest i rekli da je Nataša ubijena. Za tragediju su saznali iz medija.

Osumnjičeni Dejan u ponedeljak je priveden istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu. O njegovom bezumlju svedoči i nesvakidašnji gest ispred zgrade suda kada je pozirao fotoreporterima i slao poljupce.

KUĆA UŽASA

U kući u kojoj se desio zločin više nema nikoga. Dvospratna kuća je otključana, od nameštaja uglavnom starudija. U sobi gde je započela svađa još stoji šolja sa nedopijenom kafom, opušci od cigareta. Razasuto staklo od prozora kroz koji je bačena Nataša, u dvorištu velika mrlja krvi.