BEOGRAD - Suđenje nekadašnjem predsedniku Fudbalskog saveza Srbije i direktoru OFK "Beograd" Zvezdanu Terziću i trojici njegovih saradnika odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu, zbog nedolaska svedoka.

Na glavnom pretresu nisu se pojavili svedoci fudbalski menadžer Dejan Joksimović i trener i nekadašnji fudbaler OFK "Beograd" Vanja Grubač.

Predsednik sudskog veća Danko Laušević doneo je rešenje da se glavni pretres odloži za 22. januar naredne godine, kada bi, osim svedoka, trebalo da da izjavu i jedan od okrivljenih - nekadašnji sekretar Zajednice prvoligaša Milovan Nikodinović.

Postupak protiv Nikodinovića, koji je privremeno bio razdvojen zbog zdravstvenih razloga okrivljenog, ponovo će biti pridružen predmetu nakon što su sudski veštaci utvrdili da je on sposoban da iznese svoju odbranu.

Osim Terzića i Nikodinovića, Više republičko tužilaštvo tereti i nekadašnjeg direktora OFK "Beograd" Vladimira Bulatovića i fudbalskog menadžera Dražena Podunavca, za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Oni su optuženi da su protivpravno prisvojili novac od transfera fudbalera OFK "Beograd" Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića.