HICEM iz pištolja, na mestu je Žikica Pejić (45) u četvrtak oko 18 časova usmrtio svog oca Dragomira (68), posle svađe u pomoćnoj zgradi u dvorištu porodične kuće u Ulici Selimira Đorđevića u širem centru Valjeva. Potom je, saznajemo, uperio pištolj sebi u grudi, ali je njegova majka Milena, u nameri da ga spreči da se ubije, pokušala da mu uzme oružje, pa je zadobila prostrelnu ranu šake.

To je, po svemu sudeći, usporilo silinu hica, pa je Žikica odmah prebačen u valjevsku bolnicu, operisan je i njegovo stanje je stabilno. Majka je juče puštena iz bolnice. Dragomiru, međutim, nije bilo pomoći, izdahnuo je na licu mesta.

- Bilo je stravično, krv svuda po prostoriji u kojoj se sve dogodilo i na betonskoj stazi ispred pomoćne zgrade - kaže supruga Dragomirovog drugog sina. - U vreme kad se sve to događalo, suprug i ja bili smo u porodičnoj kući, kad smo začuli pucnjavu odmah smo istrčali, u dvorištu su već bile komšije, koje su rekle: „Ubi čoveka“. Dragomir je ležao nepomičan...

PRIJAVA POSTOJI osnovana sumnja da je krivično delo izvršio Žikica Pejić, tako što je u toku porodiče svađe, pištoljem u ilegalnom posedu, pucao u svoje roditelje, a zatim pokušao da sebi oduzme život - saoštila je Policijska uprava u Valjevu.

Komšije porodice Pejić ističu da je Dragomir bio veliki radnik, među poznatijim metalostrugarima u Valjevu. Finansijski je pomagao Žikici, koji nije radio, a živeo je u drugoj kući, koju je Dragomir njemu prepisao, stotinak metara udaljenoj od porodične.

- Verovatno su se posvađali oko para, jer je otac govorio da namerava da prekine da ga izdržava, pa je Žikica potegao pištolj - kaže komšija.

Poznanici Pejića ističu da ništa ipak nije nagoveštavalo porodičnu tragediju kakva se u valjevskom kraju odavno ne pamti.

- U sve se izgleda umešala droga, zbog koje je Žikica odranije poznat policiji - kaže komšija. - Bio je u braku, pa se razveo. Njegova majka Milena svakodnevno mu je donosila hranu u kuću koju mu je pokojni Dragomir prepisao. Ipak, nismo ni sanjali da će ovako nešto da se desi...