MARKO Baša, nekadašnji prvotimac OFK Beograda, pojavio se u utorak pred Višim sudom u Beogradu kao svedok u postupku koji se vodi protiv Zvezdana Terzića, Vladimira Bulatovića i Dražena Podunavca, optuženih za navodne zloupotrebe prilikom prodaje fudbalera ovog kluba. Za utorak je bilo planirano i saslušanje fudbalera Vanje Grubača, ali poziv mu nije uručen pošto se ne nalazi na adresi poznatoj sudu.

Baša je pred većem, kojim predsedava sudija Danko Laušević kazao da je u OFK Beogradu bio od 2001. do 2005. godine, kad je potpisao četvorogodišnji ugovor sa francuskim Le manom.

- Nisam bio zadovoljan cifrom koju je trebalo da dobijem prilikom prelaska, a pogotovo kad sam čuo da je u Francuskoj mnogo veliki porez - kazao je Baša.

OPET NA ČELU KLUBA INAČE, Terzić je krajem prošlog meseca jednoglasnom odlukom skupštine kluba sa Karaburme ponovo postavljen na mesto prvog čoveka kluba. On je pre šest godina sa mesta direktora kluba izabran za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. U međuvremenu protiv njega je pokrenut krivični postupka.

- Slučajno sam, pre sastanka koji je trebalo da se održi povodom potpisivanja ugovora, saznao koliko obeštećenje treba da dobije OFK za moj prelazak, pa sam tražio da se suma u mom ugovoru poveća. To sam rekao Vladi Bulatoviću, tadašnjem sportskom direktoru kluba.

Baša je i tokom istrage istakao da je tražio da mu OFK isplati deo para dobijenog od njegovog transfera.

- Bulatović je nekoga pozvao, a onda mi rekao da može da mi se isplati 80.000 evra od te sume - kazao je svedok. - Mene nije mnogo zanimalo odakle će oni da mi isplate novac, već da to učine. Pare su na moj račun u švajcarskoj banci legle posle nekih godinu dana. Nekoliko puta sam zvao ljude iz OFK da pitam kad će uplatiti novac, a to je u par navrata učinio i moj otac.