ZORAN Stojanovski (34), iz Bora, preminuo je u petak oko 22 časa od ubodnih rana nožem u srce koje mu je zadao njegov otac Dimitrije.

Po saznanjima do kojih su došle "Novosti", Zoran je sa bratom od strica došao do porodične kuće u borskoj Ulici Timočke divizije. Ušao je u dom da se presvuče i zatekao oca koji je bio u alkoholisanom stanju. Na opasku upućenu Dimitriju u vezi sa pićem, otac mu je odgovorio: "Ovo je moja kuća i mogu da radim šta hoću." Otac i sin su se sporečkali nakon čega je Dimitrije uzeo kuhinjski nož sa stola i njime krenuo ka Zoranu.

- Hoćeš da me ubodeš - pitao ga je Zoran. - Tata, hajde uradi to već jednom.

Nakon toga Dimitrije je kuhinjski nož zabio svom sinu u levi deo grudi. Teško ranjen, Zoran je izvukao nož i oteturao se do ulice i nekako ušao u auto svog brata, koji ga je odmah odvezao u borsku bolnicu. Za to vreme njegov otac je oprao nož i pozvao policiju da dođe.

- Zoran Stojanovski je primljen sa ubodnom ranom srca, nešto nakon 19 časova - rekao je za "Novosti" dr Goran Joksimović, načelnik odeljenja hirurgije Zdravstvenog centra Bor.

- Povreda je bila takva da su prilikom uboda bili oštećeni srce, pluća, jetra i dijafragma. Pacijenta smo pokušavali da održimo u životu tokom hirurškog zahvata koji je trajao gotovo tri časa i za to vreme smo mu dali više od 12 jedinica krvi. Međutim, Stojanovski je uprkos našim naporima povredama podlegao oko 22 časa.

VLASNIK KAFIĆA

ZORAN Stojanovski je u Boru držao jedan od najpopularnijih kafića "501". Jedno vreme je radio u "Gadonu". Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece.