Srbija i Slovenija: Hapšenje članova narko-bande

Z. U.

24. 09. 2012. u 12:39

Uhapšena sedmorica pripadnika međunarodne kriminalne grupe osumnjičene za nabavku, transport i distribuciju kokaina i heroina

PRIPADNICI SBPOK UKP MUP Srbije uhapsili su sedmoricu pripadnika međunarodne organizovane kriminalne grupe osumnjičene za nabavku, transport i distribuciju kokaina i heroina za tržište Slovenije i Srbije. U akciji je zaplenjeno kilogram i po heroina, oružje i više od 15.000 dolara.

U ovoj operativnoj akciji učestvovale su i policije Slovenije, Austrije i Republike Srpske. Pripadnici narko-grupe uhapšeni su na području Beograda, Novog Sada, Pančeva i na graničnom prelazu Gradina, gde je i zaplenjena droga namenjena srpskom tržištu.

Policija Slovenije je, takođe, uhapsila četvoricu pripadnika iste grupe. U saopštenju policije je kao organizator označen Vinko R., koji je poznat odranije. Lisice su stavljene i Dejanu N., državljaninu Crne Gore, Dejanu A., Draganu T., Vladimiru L. i Miroljubu J., državljanima BiH, kao i Igoru K.

Policija je došla do saznanja da je ova narko-grupa od oktobra 2011. do septembra ove godine nabavljala i krijumčarila kokain iz Dominikanske Republike u Sloveniju i Srbiju, dok je heroin nabavljala u Turskoj za isto tržište. Ipak, krajnje odredište heroina bila je Holandija.

Tokom ovog perioda zaplenjeno je više od 10 kilograma kokaina namenjenog tržištu Zapade Evrope, pre svega Slovenije, Austrije i Holandije. Istovremeno je tokom rada na ovom slučaju u zemljama Južne Amerike oduzeta veća količina narkotika.

Na Gradini je 22. septembra ove godine u „škoda oktaviji“ pronađeno 1.149,72 grama heroina, koji su u Srbiju pokušali da unesu Vladimir L. i Miroljub J., pripadnici ove grupe. Tokom pretresa prostorija i kuća ostalih članova ekipe oduzeto je nekoliko skupocenih vozila, dva pištolja, oprema za merenje narkotika, i više hiljada deviznog novca.

Određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati, a po isteku će biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)