Sin stradalog deminera: Šta to bi sa mojim ocem?

B. MIJIĆ

13. 09. 2012. u 20:45

Bol i suze u kući Alimpijevića, koji je za sobom ostavio troje dece. Saznali za očevu tragediju od novinara koji su pre podne došli u našu kuću

VELIKA tuga u selu Morović u kući porodice stradalog Alimpijevića u ulici Bosutska bb. Puna kuća i dvorište, suze na sve strane. Pristigla rodbina iz Švajcarske, komšije, prijatelji iz Šida i Sremske Mitrovice. Sve do podneva u kući stradalog jecaji iz sobe gde se nalazi supruga Cvijeta i deca Daliborka (18), Danijela (15) i Petar (13). Niko ne želi da se obrati novinarima, da prozbori neku reč.

Uspevamo preko komšija da, ipak, privolimo ćerku Daliborku na razgovor. Suznih očiju, uz pratnju prijateljice Senke, kaže:

- Nažalost, saznali smo za očevu tragediju od novinara koji su pre podne došli u našu kuću. Zato smo tako reagovali i sve ih izbacili iz kuće. Izvinjavamo se svima za takav postupak ali razumite nas.

Daliborka objašnjava kako su tužni što im se niko nije obratio sve do kasnih poslepodnevnih sati kada su došli iz firme „PCI Inženjering“ iz Beograda.

- Sa tatom smo se čuli pre dva dana kada je rekao da je sve u redu i da je na terenu. Jutros sam zvala, ali se nije odazivao. To nas nije toliko brinulo.

Dok razgovaramo sa starijom kćerkom, kroz dvorište porodične kuće dolazi uplakana Danijela, a najmlađe dete Petra vode komšije dok on neprestano izgovara: „Šta to bi sa mojim tatom?“. Iz kuće odjekuje jauk, komšije kažu to očajna supruga Cvijeta zapomaže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dete minera

13.09.2012. 21:00

Imaju pare za sportske i nacionalne penzije za razne pevaljke i sportiste klinke, nagrade, stipendije, putovanja po belom svetu, heliodrome......, a nemaju para da zaštite ove ljude i pomognu da se ovakve tragedije spreče! Kako vas nije sramota!!!???Ogorčen sam i razočaran! velika tuga i tragedija! saučešće porodici!

Dragan

13.09.2012. 21:39

@Dete minera - Potpuno si u pravu što se tiče nacionalnih penzija, nigde na svetu nema da kafanski pevači i pevačice kao što su kod nas Šaban Bajramović i Usnija Redžepova dobijaju nacionalne penzije, to samo ima kod nas. To razminiranje bi trebale da finansiraju države koje su nas bombardovale, ako su nam tako veliki prijatelji kao što se predstavljaju.

Dejan Savic

14.09.2012. 10:01

@Dete minera - jadna je ova porodica,duboko saucesce prodici...a ti dragane,zapitaj se sta si napisao...zar je bitno ko finansira,zar je ovoj porodicu sada bitno ko je finansirao sve ovo ...dali se novcem moze kupiti zivot ovog roditelja,sta me briga ko finansira! Ovog roditelja vise nemaaa,TRAGEDIJA ZA PORODICU...neka finasira nasa vlada,a da iznajmljuje firme iz tih drzava za deminiranje i njihove drzavljane,ne moraju stranci da finansiraju a nasi gradjani da stradaju zbog novca,razmisli,zar smo toliko glupi