U AKCIJI koju je vodila Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije u utorak je u beogradskom naselju Karaburma otkriveno i zaplenjeno 450 kilograma veštački gajene marihuane - skanka, čija se vrednost na crnom tržištu procenjuje na oko milion evra.

Policija je istovremeno uhapsila četvoricu osumnjičenih među kojima i V. L. (54), vođu ove narko-grupe, koja se bavila prodajom skanka u Beogradu, ali i širom Srbije. Inače privedeni V. L. je odranije poznat policiji po izvršenju sličnih krivičnih dela.

Droga je otkrivena u specijalno opremljenom hangaru u ulici Mirijevski bulevar 41. Kako su nam objasnili u policiji, zaplenjeno je oko 250 kilograma skanka već pripremljenog za prodaju i oko 200 kilograma u sirovom obliku, odnosno u zasadima.

Kako tvrde iz MUP Srbije, akcija hapšenja narko-dilera u Beogradu ovim nije završena. Naprotiv, policija nastavlja obavljanje pretresa i provera na još nekoliko lokacija u Mirijevu i u Barajevu.

KVALITET I VISOKA CENA CENA za kilogram skanka u Beogradu i u Srbiji kreće se od 1.000 do 2.000 evra po kilogramu, zavisno od jačine i kvaliteta. Zaplenjena droga na Karaburmi, kako "Novosti" saznaju, izuzetnog je kvaliteta i njena cena je najviša. Skank je inače jedna od najomiljenijih i od najviše konzumnih droga među mladima i na beogradskim žurkama.

Komšije u Mirijevskom bulevaru, gde je policija zaplenila skoro pola tone droge, bili su šokirani onim što se dešava u njihovom kraju. Istina neki od njih kažu da je ovo beogradsko naselje već dugi niz godina poznato kako po dilerima droge tako i po velikom broju narkomana, ali ističu i to da niko nije sumnjao da se u kući, u koju je u utorak policija upala i zaplenila skank, tako nešto gaji i prodaje.

- Kuća je vlasništvo jednog kamenoresca koji već nekoliko godina ne živi u njoj. Velika je i ima četiri stana, koji se izdaju. U dvorištu su pomoćne zgrade i hangari, a da ironija bude veća, u prizemlju kuće je donedavno bila prodavnica zdrave hrane - kaže L. K, stanovnik ulice.

Naš sagovornik još dodaje da niko od komšiluka nije primetio da se u kući nešto sumnjivo događa, i naglašava da su se stari stanovnici ovog dela ulice uglavnom odselili i raselili i da u njoj sada žive uglavnom oni koje i ne poznaju.