SVE ovo je apsolutno velika nepravda i kleveta. Niko nikoga nije udario i incident se nije desio u meri u kojoj je predstavljen. Moj zet, Predrag Ocokoljić je stao između mene i Aleksandra Olarevića da bi sprečio da me ovaj povredi, jer je tako izgledalo - izjavila je u ponedeljak pred većem Prvog osnovnog suda u Beogradu Svetlana Ražnatović, koja je sa Ocokoljićem optužena za nasilničko ponašanje prema Olareviću, predsedniku FK Mladi proleter.

Suđenje popularnoj folk pevačici i njenom zetu u ponedeljak je počeo iz trećeg puta. Na zakazani glavni pretres Ražnatovićeva je stigla u pratnji dvojice telohranitelja i Ocokoljića. U Palatu pravde ušla je praćena fotoreporterima i kamermanima, kojima je i pozirala dok je čekala ispred sudnice, obučena u sive, uzane pantalone, crnu rolku, sivo-belu kratku bundu, i crne čizmice. Naočare je skinula po ulasku u sudnicu, a bundu pred kraj pretresa.

Kad je završila sa iznošenjem odbrane, u momentu kad je započelo Ocokoljićevo saslušanje, Ražnatovićeva je pitala sudiju Danijelu Koš da li može da izađe napolje jer joj nije dobro.

- Loše mi je - tiho je rekla pevačica.

- Da li hoćete da napravimo pauzu ili možete da izdržite dok Ocokoljić završi - upitala je sudija Koš.

Na to je optužena kazala da će izdržati i zamolila je za čašu vode. Sudija je na molbu advokata Gorana Petronijevića dala čašu sa vodom koja je stajala ispred nje. Ražnatovićeva je otpila nekoliko gutljaja, zatim duboko udahnula nekoliko puta, a na pitanje momka iz njenog obezbeđenja da li joj je dobro, potvrdno klimnula glavom.

KUĆNI ZATVOR RAŽNATOVIĆEVA je u sud došla iz kućnog zatvora, a kazna koja joj je izrečena zbog malverzacija oko prodaje fudbalera Obilića, ističe joj 22. februara. Preko elektronske narukvice koju ima na levoj nozi, pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, vrše kontrolu da li poštuje zabranu napuštanja kuće elektronskim monitoringom.

- Tvrdim da 18. juna 2007. godine nismo otišli kod Olarevića ni sa kakvim lošim namerama, već da preuzmemo klub pošto je Ministarstvo sporta 15. maja 2007. godine donelo rešenje o povraćaju u pređašnje stanje, prema kome FK Mladi Proleter dolazi u ingerenciju FK Obilić, kao Mladi Obilić - istakla je optužena. - Olareviću sam kazala da dolazimo kao legitimni predstavnici, a on je bio neprijateljski raspoložen, nije hteo ni da pogleda taj papir. Počeo je da galami i da me vređa. Ne mogu da se setim šta je sve govorio. Kad je počeo da galami, krenuo je prema meni, drsko, kao da hoće da mi naudi.

Ražnatovićeva je kazala da je Olarević sve izmislio i sam pustio priču u javnost, jer je mislio da je to jedini način da zadrži klub.

- Olarević zna da sam medijska ličnost, da intrigiram javnost i hteo je da se o meni loše piše, da se digne prašina kako se ja bahato ponašam - rekla je pevačica. - Želeo je da na taj način skrene pažnju sa pravog problema, da ne želi da izađe iz kluba. Kod njega smo otišli po savetu mog advokata Jasmine Džudžević, a pored Predraga sa mnom su bili i članovi Uprave Obilića. Htela sam mirno da preuzmem klub, kazala sam mu da nismo došli na svoju ruku već sa zvaničnim papirom, koji sam mu pokazala. Zet je stao između nas, dok me je Olarević vređao. Pozvala sam advokata i rekla da on ne želi da primi rešenje. Advokat me je posavetovao da idemo, jer očigledno provocira i da ćemo preko nadležnih institucija da dođemo do kluba. Sve je kratko trajalo.

Optužena je kazala da je tačno da je Olareviću rekla "da otima klub od Željkove siročadi", ali da nije tačno da mu je kazala "da li zna koji ljudi i koje institucije stoje iza nje". Odatle je, prema njenim rečima, otišla kući, da bi joj posle kraćeg vremena urednik jednog beogradskog lista javio da su novinari preko motorole čuli da je njen zet prebio Olarevića, na šta je Ocokoljić momentalno otišao u policijsku stanicu na Zvezdari i dao izjavu, iznerviran zbog neistina.

- Olarević nije hteo da primi rešenje, došlo je do rasprave, krenuo je prema Ceci, ne znam koja mu je namera bila - ispričao je Ocokoljić. - Stao sam između njih, nije došlo ni do kakvog kontakta. Rekao je da će me izbušiti i da će uzeti pištolj. Ja na provokacije ne nasedam, ništa nisam rekao, niti uradio.

Međutim, direktor Mladog proletera je ostao pri tvrdnji da ga je Ocokoljić udario, ali da taj udarac nije bio jak, više ga je, kako je opisao odgurnuo.

- Gospođa mi se obratila rečima "zašto kradeš klub od moje siročadi, ti to ne bi smeo da uradiš da je Željko živ", mislim i da je opsovala, ali se više ne sećam - rekao je Olarević. - Ocokoljić je pritrčao i udario me u lice. Moja žena je pozvala policiju. Nisu mi rekli zašto su došli. Čim sam izašao, gospođa me je odmah napala, ni reč nisam izustio. Bio sam zatečen.

Iako je Olarević svojevremeno podneo protiv Ražnatovićeve i Ocokoljića krivičnu prijavu, u ponedeljak je bio izričit da se ne pridružuje krivičnom i da ne ističe odštetni zahtev zbog lakih telesnih povreda, koje je, kako tvrdi, tada zadobio.

- Nisam ni sanjao da može doći do ovakvog incidenta - istakao je Olarević. - Bilo mi je žao što je došlo do svega ovoga, posle svega sam se osećao potišteno.


SASLUŠANO PET SVEDOKA

PRED sudom je saslušano pet svedoka. Sestra i zet Aleksandra Olarevića kazali su da nisu videli kad je Ocokoljić udario predsednika "Mladog proletera", ali da su čuli kad ga je ovaj upitao "zašto si me udario". Tvrdili su da su uvrede i psovke bile obostrane, ali nisu bili spremni i da ih ponove. Svedočila je Snežana Olarević, supruga oštećenog koja je kazala da je njen muž zadobio udarac u levu stranu lica, za razliku od Olarevića i ostalih koji su kazali da je udarac bio po desnoj strani. Svedok Slobodan Stepić, vozač Svetlane Ražnatović u ponedeljak je rekao da Snežana Olarević nije ni bila prisutna kad se sve desilo.