SVETLANA Ražnatović uplatila je drugu ratu od pola miliona evra, koje je prema odluci Višeg suda u Beogradu bila dužna da uplati do kraja godine.

Prema sporazumu o priznanju krivice, koji je sud prihvatio u junu, ona je sa sestrom Lidijom Ocokoljić dužna da na račun budžeta Srbije uplati ukupno 1,5 miliona evra novčane kazne. Treću, poslednju ratu treba da plati do sredine 2013. godine. Kao obezbeđenje za treću ratu, stavila je hipoteku na kuću.

Prema sporazumu, koji je sklopila sa Višim tužilaštvom, pored novčane kazne, osuđena je na godinu dana kućnog zatvora uz nošenje elektronske narukvice za praćenje. Na ovu kaznu osuđena je zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom prodaje nekoliko fudbalera Obilića. Pošto je u pritvoru tokom policijske akcije “Sablja” provela četiri meseca, u kućnom zatvoru će boraviti do 22. februara sledeće godine.

Lidija je, koja je takođe bila osuđena na kućni zatvor u trajanju od šest meseci je nedavno izdržala kaznu.

Ražnatovićevoj je 24. novembra bilo dopušteno da napusti svoju kuću u Ulici Ljutice Bogdana, kako bi došla na suđenje zbog nasilničkog ponašanja, prema Aleksandru Olareviću, direktoru FK Mladi proleter. Pored popularne pevačice, pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, optužen je i njen zet Predrag Ocokoljić. Suđenje je odloženo za 26. decembar, jer Ocokoljić nije primio optužnicu, zbog čega nije mogao da spremi odbranu.