DA li je u Brazilu uhapšen Dejan Stojanović Keka (37), vođa novobeogradskog klana, i dalje je enigma. Na osnovu prvih informacija o rezultatima akcije "Niva", bilo je reči da je i on među pritvorenima, ali zvanična potvrda nije stigla. Vrlo lako može da se desi da je on, zahvaljujući svojim vezama, opet izbegao lisice.

Akciju "Niva", koju su sprovele brazilska i srpska policija, sa američkom DEA i Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), sigurno, međutim, nije "preživeo" Goran Nešić, jedan od glavnih bosova za krijumčarenje narkotika "na veliko" iz Južne Amerike u zapadnu Evropu.

On i Stojanović su, prema prvim saznanjima, bili nerazdvojni i u Brazilu, gde se vođa novobeogradskog klana sklonio poslednjih godina. Različite su informacije da li su podjednako bili tretirani u kriminalnoj hijerarhiji, odnosno ko je kome tu bio šef. DEA, međutim, do sada nije potvrdila da je Stojanović zaista uhapšen, kao što je to slučaj sa Nešićem.

Ministar policije Ivica Dačić rekao je u sredu da je, zasad, potvrđeno da je u policijskoj akciji "Niva" u Brazilu uhapšen Goran Nešić koji je, kako je kazao, bio i meta te akcije. Dačić je kazao da nema potvrde da je uhapšen i Dejan Stojanović Keka.

- Mislim da su to bile preuranjene informacije koje nisu imale potvrdu Interpola - naveo je ministar.

U prvom momentu se sumnjalo da se iza imena Slavko Barišić Siđa krije zapravo Stojanović. Ali, u zvaničnim papirima američke Agencije za borbu protiv narkotika (DEA), koja je koordinirala akciju "Niva", nema imena Dejana Stojanovića Keke.

U ovom trenutku se ne zna da li je došlo do zabune ili je Stojanović izbegao hapšenje. Kako saznaju "Novosti", u trenutku kada je uhapšen Nešić, Stojanović je navodno umakao policijskoj poteri, ali je "bio u obruču" i svakog trenutka se očekivalo da mu budu stavljene lisice.

Da li je to i učinjeno, još je nepoznato.