LjUDI moji, šta me je snašlo? Nikada u životu nisam napustio evropski kontinent, niti sam bio u Južnoj Americi i Brazilu. Nije mi jasno kako je policija mogla da objavi moju fotografiju i označi me kao pripadnika međunarodne kriminalne grupe. Nemam nikakve veze sa drogom, bavim se odgajanjem nemačkih ovčara.

Ovako započinje razgovor za "Novosti" Milan Karanović (39) iz Kaća, zabrinut i ozlojeđen, neprestano tražeći odgovor, kako je moglo doći do takve greške.

Vest o "svom" hapšenju u Brazilu i svoju fotografiju na televiziji, Karanović je video, dok je sa porodicom, rodbinom i prijateljima proslavljao slavu - Đurđevdan.

- Gledao sam fotografije na ekranu i nisam mogao da verujem svojim očima - ogorčen je Karanović. - Mislio sam da je neka greška, jer me prethodno zvao i jedan prijatelj, inače veliki šaljivdžija i rekao da je na televiziji objavljena moja slika.

Karanović od tada pokušava da odgonetne kako je došlo do tako, po njega strašne greške. Komšije i poznanici zovu, pitaju na ulici, a on zabrinut, nemoćno sleže ramenima.

- Šta da im kažem? - rezignirano će Karanović. - Kad izađem na ulicu meštani me ljubopitljivo zagledaju, ni njima ništa nije jasno. Znaju me od malena, tu sam odrastao i živim sa porodicom.

Ljude sa kojima je navodno uhapšen, Karanović, kako tvrdi nikada u životu nije video. Za njega je i dalje velika enigma na osnovu čega je policija objavila njegovu fotografiju i podatke.

- Imam dva pasoša, stari koji je istekao i novi, i nikada mi taj dokument nije bio ukraden, pa da pomislim da je neko mogao da falsifikuje moje podatke - objašnjava Karanović i pokazuje da je poslednji put u inostranstvo putovao novembra prošle godine u Hrvatsku, a dva meseca pre toga u Nemačku u Nirnberg na izložbu pasa.

Posle svega, Karanović nije zvao MUP i tražio objašnjenje, ali je odmah angažovao advokata. Štanjo Kalman, njegov pravni zastupnik najavljuje da će tužiti Ministarstvo unutrašnjih poslova, jer je Karanoviću i njegovoj porodici pričinjena ogromna šteta.